Collectie

De bib biedt een ruime en hedendaagse collectie literatuur en non-fictie in diverse talen. Het grootste deel daarvan is in het Nederlands. Daarnaast beschikken we over kleine collecties romans in het Engels, Duits, Spaans, Portugees, Italiaans en Frans.

Ook sommige non-fictieboeken hebben we in andere talen (hoofdzakelijk Engels).

 

De liefhebber van strips komt in onze bib zeker aan zijn trekken. We hebben een ruime selectie voor groot en klein.

 

Daarnaast hebben we ook luisterboeken, dit zijn boeken die integraal worden voorgelezen op cd. Handig voor onderweg. Wie op vakantie gaat neemt misschien ook graag een dwarsligger mee, dit is een volledig boek in een klein en licht reisformaat.

Voor mensen die Nederlands lezen hebben we een uitgebreid aanbod aan cursussen en boeken voor beginnende lezers in het Nederlands.

Ook cursussen om andere talen dan het Nederlands aan te leren zijn bij ons aanwezig.

 

We beschikken over vier krantenabonnementen en een hele waaier aan tijdschriften.

 

Voor kinderen is er een ruim aanbod aan prentenboeken, verhalen en weetboeken, en ook tijdschriften als Donald Duck, Pippo, Pompoen, Wapiti e.a. Ook is er voor kinderen een beperkt aanbod aan muziek-cd’s. Kinderen die net leren lezen kunnen oefenen met onze AVI-boekjes.

 

De bib heeft een grote collectie dvd’s, zowel voor volwassenen als voor kinderen, en zowel films en series als documentaires en andere non-fictie.

 

Via Mijn.Bibliotheek.be kan je het digitale krantenarchiefe Go Press raadplegen of digitale prentenboeken, genaamd 'Fundels' bekijken.