Klein verzet BXL

'Klein verzet', vernoemd naar de titel van het inspirerende boek van Tine Hens, is een samenwerking tussen Bibliotheek Sans Souci Elsene en Elzenhof en focust dit jaar in een leesclub en een lezing+debat op denken als een vorm van verzet.

Donderdag 28 september 2017, 19.00 u. - Leesclub

Lees en debateer mee over het boek "Ik kom in opstand dus wij zijn"!

Eva Rovers stelt in dit boek de vraag: bieden sociale media eigenlijk wel echt de mogelijkheid tot verzet tegen de bestaande orde of zijn zij in wezen conservatief?

Houdt deze gedachte jou ook bezig? Lees dan dit (korte) boek tijdens de maand september en laat op 26 september weten wat je ervan vond. In het gezellige salon van het Elzenhof bespreken we onze inzichten.

Laat voor 7 september weten of je het boek wil lezen en aanwezig zal zijn. De 10 eerste deelnemers kunnen het boekje vanaf 1 september
gratis ophalen in GC Elzenhof.

Inschrijven via GC Elzenhof: elzenhof@vgc.be of 02/648.20.30.
 Zaterdag 7.10, 10.00 u. - Auteurslezing en debat met Tine Hens, Bleri Leshi en Eva Rovers
 

Hoe blijf je op de hoogte van de staat van de wereld en hoe verzet je je tegen wat je verontwaardigt? Verhelderen of vertroebelen de media je kijk op de wereld? Tegen wat verzet je je en hoe? Het zijn maar enkele van de vele vragen die we jou en onze gastsprekers willen stellen. We redeneren en discussiëren over denken als daad van verzet in nieuwe mediatijden, over fake news en slacktivism.

10.00 u.: ontbijt tussen de boekenrekken
11.00 u.: lezing en debat met schrijvers Bleri Lleshi (‘Liefde in tijden van angst”, “Inaya”) en Eva Rovers (“Ik kom in opstand, dus wij zijn”) en moderator
Tine Hens (“Klein verzet”)

Kinderen vanaf 8 jaar kunnen deelnemen aan het filolab van Eef Cornelissen om 11 uur.

Inschrijven via elsene@bibliotheek.be of 02/515.64.50.