Bibliotheekweek - Klein verzet @ BXL

'Klein verzet', vernoemd naar de titel van het inspirerende boek van Tine Hens, is een samenwerking tussen Bibliotheek Sans Souci Elsene en Elzenhof en focust dit jaar in een lezing en een inspiratieavond op hoe we Brussel op mobiliteitsvlak leefbaarder en mooier kunnen maken.

Op zaterdag 22 oktober 2016 om 10u nodigt Bibliotheek Sans Souci je uit voor een ontbijt tussen de boekenrekken. Om 11u nemen we met een lezing van Kris Peeters - niet de minister, maar de schrijver van 'Weg van mobiliteit' en 'De file voorbij' - de mobiliteit en luchtkwaliteit van onze hoofdstad onder de loep. Je kan die dag ook in de bib terecht voor een fietsrouteconsult en toffe kinderanimatie.


Inschrijven verplicht voor ontbijt en lezing via elsene@bibliotheek.be of 02/515.64.50. Gratis. Extra info en weetjes via de event-page van Klein Verzet op Facebook.

N.B.:In de namiddag organiseert BRAL Citizens Action Brussels een studie- en discussieforum over de Brusselse voetgangerszone. Alle info hierover vind je hier.


Op donderdagavond 27 oktober 2016 brengt GC Elzenhof Brusselse (burger)initatieven samen die rond het thema luchtkwaliteit en mobiliteit acties ondernemen. Denk aan autodeelsystemen, fietsinitiatieven, autovrije straten, leefstraten, ... Een bonte mix van initiatieven stelt jou zijn 'good practices' voor.

Inschrijven voor deze inspiratieavond is niet nodig. Kom gewoon langs als je interesse hebt! Alle info vind je op http://www.gcelzenhof.be/. Gratis.