Leesclub 'Liefde in de grote stad'

Samen bespreken we – met een hapje en een drankje – het boek ‘Liefde in de grote stad’ van Sang Young Park, het humoristische en ontroerende relaas van een queer millennial in Seoul. Het ideale zomerboek, vond onze leesambassadrice Anne. Wij zijn benieuwd naar hoe jullie de roman ervaarden!

Dit debuut van Sang Young Park (1988) werd na verschijning in Zuid-Korea onmiddellijk een van de grootste bestsellers in jaren. Verrassend voor een roman over een onderwerp waar daar niet makkelijk over gesproken wordt: het wilde stadsleven van een queer millennial. Maar om dit boek kon niemand heen, van duizelingwekkende nachten tot katerige morning-afters: Liefde in de grote stad beschrijft het.
Op gevoelige, maar ook humoristische wijze schrijft Park over de vriendschap tussen Young en zijn huisgenote Jaehie, twee losbandige buitenstaanders die elkaar gevonden hebben in een van de dichtst bevolkte steden ter wereld, Seoel. Ze vergelijken alle mannen met wie ze het bed delen, drinken hun onzekerheden weg met rondjes soju en roken hun twijfels op met in de vriezer gekoelde Marlboro Reds. Onderwijl rommelen ze zich door het leven heen.
Als zelfs Jaehie hem verlaat omdat zij in het huwelijksbootje stapt, blijft Young achter met de zorg voor zijn zieke moeder, een ingewikkeld liefdesleven en twijfels over zijn toekomst als schrijver. Is hij zijn bondgenoot nu echt kwijt? En gaat hij ook ooit liefde vinden in de grote stad?

Dit evenement kadert in de zomercampagne '1 Stad, 19 Boeken', een initiatief van de Brusselse bibliotheken om 19 topboeken in de kijker te zetten, zorgvuldig geselecteerd door 19 Brusselaars met een liefde voor lezen.

1s19b
Inschrijvingsformulier