Literair aperitief met Tjitske Jansen & Maxime Garcia Diaz

Een after work-editie van Living Stories met twee opvallende Nederlandse dichteressen uit verschillende generaties maar met eenzelfde liefde voor taal en performance. Tjitske Jansen en Maxime Garcia Diaz brengen eigen werk en gaan daarna met elkaar in gesprek. Heel welkom om te proeven van deze sprankelende literaire cocktail, een drankje en hapje en een babbel achteraf.

 

 

 

Tjitske Jansen (°1971), schrijfster van poëzie, proza en theater debuteerde in 2003 met de dichtbundel 'Het moest maar eens gaan sneeuwen' en werd een fenomeen op en naast het podium. Haar laatste bundel verscheen in 2021: 'Iedereen moet ergens zijn'. Het is een verzameling van gedichten, columns en theaterteksten die op een openhartige manier terugblikken op haar woelige jeugd. Lichtvoetig en een tikkeltje melancholisch, autobiografisch en toch universeel. 

Maxime Garcia Diaz (°1993) debuteerde in 2021 met haar bundel 'Het is warm in de hivemind'. Daarvoor liet ze zich al opmerken in verschillende tijdschriften en op verschillende podia, zo won ze in 2019 het NK Poetry Slam. Haar debuut is associatief en weelderig, thema's als feminisme en digitalisatie nemen een grote plaats in en haar schrijfstijl wordt omschreven als een 'analoog internet'. 

 

LS

 

Onder het label ‘Living Stories’ organiseert Bib Sans Souci verschillende gezellige literatuuractiviteiten. We creëren een intieme woonkamer op locatie: van dakterras tot parkje, van bibliotheek tot living. Boeken worden driedimensionaal, namen worden stemmen, levensverhalen worden inspiratie. Verwacht geen klassieke lezingen maar levendige literatuur in de diverse context van Elsene.

 

 

Inschrijvingsformulier