Living Stories: All That Jazz

Een Living Stories-evenement met schwung. Karel Van Keymeulen komt vertellen over zijn boek ‘All That Jazz’, waarin hij 50 iconische jazzstukken treffend en enthousiast in woorden weet te vatten. Van Miles Davis tot Ambrose Akinmusire, elk stuk wordt in de historische context geplaatst. Tijdens deze lezing zal Van Keymeulen je warm maken voor het diverse genre en je verrassen met smakelijke anekdotes over ontmoetingen met jazzmuzikanten. We nodigen ook Luc Van Lieshout en zijn band uit om kleur en klank te geven aan deze lezing. Zij brengen een eigen interpretatie van enkele jazzstukken uit het boek. En illustratrice Delphine Frantzen zorgt voor live tekeningen, een souvenir op papier.

 

Banner LS

Karel Van Keymeulen is auteur, jazzkenner en voormalig journalist. Hij volgde het stadsnieuws voor De Gentenaar, was jarenlang recensent bij De Standaard en nam interviews af van talrijke grootheden uit de jazzwereld zoals Chet Baker en Cécile McLorin Salvant. Hij is een graag geziene praatgast op Jazz Middelheim en schreef voor Klara het boek ‘All That Jazz’. Dit boek over 50 iconische jazzstukken voor alle moods kwam eind 2020 uit bij Borgerhoff & Lamberigts.

Luc Van Lieshout (1960) is jazztrompettist en trouwe bibliotheekganger. Naast zijn hoofdinstrument trompet, beoefent hij ook harmonica en bugel. Hij speelde bij verschillende muziekgroepen. Zo tourde hij door Europa en de Verenigde Staten met de experimentele Amerikaanse band Tuxedomoon en hun typerende mix van post-punk en new wave. Ook was hij lid van de Belgische jazzband Flat Earth Society, een hoogst eigenwijze fanfare onder leiding van Peter Vermeersch. De laatste jaren speelt hij met verschillende muzikanten uit binnen-en buitenland. Zo vormde hij voor La Femme d'Ali een muzikaal-beeldend duo met kunstenaar Aurélie Gravas en speelt hij in de soloband van Steven Brown. Voor Living Stories: All That Jazz zal hij samen het podium delen met Ben Ramos (bass), Bruno Castelluci (drums), Michael Blass (piano) en Hans Helewaut (sax). 

Delphine Frantzen is illustratrice, striptekenares en street artist. Daarnaast geeft ze ook les aan kinderen op de Academie Beeldende Kunsten in Anderlecht. Ze studeerde in 2012 af aan de Sint-Lukas Hogeschool in Brussel en debuteerde met haar eindwerk 'Madame Pipi'. Ze maakt illustraties, animaties en raamtekeningen voor verschillende opdrachtgevers en creëert muurschilderingen met het collectief Freskolab. En ook in haar vrije tijd heeft Delphine steevast een schetsboek mee om spontaan de werkelijkheid meer kleur te geven.

allthatjazz
Inschrijvingsformulier