Living Stories: Gestript

Neem een kijkje in de coulissen van het unieke stripuniversum van Ben Gijsemans en Judith Vanistendael. We strippen de grenzen weg tussen tekenaar en lezer en nodigen je uit voor een intiem gesprek in een gezellige woonkamer in Elsene.

Ben Gijsemans (1989) studeerde audiovisuele kunsten en behaalde in 2013 zijn masterdiploma Beeldverhaal aan Sint-Lukas in Brussel. Daar ontdekte hij zijn liefde voor lange verhalen. Zijn eindwerk 'Hubert', over een vijftiger die voor het leven schuilt in het Museum voor Schone Kunsten, werd meteen in binnen-en buitenland met lof onthaald. Ook in opvolger 'Aaron', over een jongeman die worstelt met pedofiele gevoelens, toont hij zijn unieke stem in de stripwereld . Voor zijn laatste graphic novel 'De kerkgangers' liet Ben Gijsemans zich inspireren door zijn eigen jeugd en vond hij zijn stijl opnieuw uit in sober en veelzeggend zwart-wit.

Judith Vanistendael (1974) is een gevestigde waarde in de stripwereld. Na haar studies kunstwetenschappen in Gent en het buitenland, volgde ze de opleiding Beeldverhaal aan Sint-Lukas. Haar debuut 'De maagd en de neger: Papa en Sofie', over de relatie van een Belgische economiestudente met een gevluchte man uit Togo, betekent meteen haar doorbraak. Haar diepmenselijke en ontroerende graphic novels worden wereldwijd vertaald en de bekroonde kinderboekenreeks 'Rosie en Moussa' werd verfilmd. Haar meest recente publicatie samen met stripscenarist Zidrou is 'De walvisbibliotheek', een fantastische ode aan de literatuur, de liefde en het leven.

 

LS

 

 

Inschrijvingsformulier