Boek
Nederlands

Het geheim van Mette

Arend van Dam (auteur), Els Van Egeraat (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Dora heeft een tekenwedstrijd gewonnen. Maar ze heeft helemaal niet meegedaan. Hoe kan dat nu? AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Onderwerp
Blindheid, Geheimen
Extra onderwerp
AVI 5
Leesniveau
AVI 5
Titel
Het geheim van Mette / Arend van Dam ; met tek. van Els van Egeraat
Auteur
Arend van Dam 1953-
Illustrator
Els Van Egeraat
Taal
Nederlands
Uitgever
Meerhout: Zwijsen-Infoboek, 2004
37 p. : ill.
ISBN
90-276-7738-7

Besprekingen

Mette is blind, maar ze 'ziet' met haar oren en probeert zo veel mogelijk alles zelf te doen. Op weg naar de brievenbus struikelt ze en verliest een heel belangrijke brief die ze voor haar vader zou posten. In de brief staat de uitslag van een tekenwedstrijd van de dierentuin. Daarom zoekt Mette een kind dat voor haar een nieuwe brief wil schrijven. De zevenjarige Tristan wil dat wel. Hij roept zijn klasgenootje Dora, op wie hij heel dol is, uit tot winnaar. Maar dat zal vreemde verwikkelingen geven, want Dora was naar de tandarts toen de klas meedeed aan de wedstrijd. Deel uit de serie 'Vreemde zaken' voor groep 4*. Vlot verteld komisch verhaal waarin het verlangen van een blind kind om niet op te vallen en een gewoon leven te leiden, heel goed is weergegeven. De wijze waarop Mette haar omgeving waarneemt en ervaart zal ook bij jonge lezers veel duidelijk maken over blind-zijn. Het boek bevat tien paginagrote gekleurde afbeeldingen met aardige details, waarop goed te zien is hoe norm…Lees verder

Over Arend van Dam

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Arend van Dam (Maassluis, 24 juni 1953) is een Nederlandse schrijver. Hij is vooral bekend vanwege zijn kinderboeken.

Biografie

Voordat Van Dam schrijver werd deed hij een opleiding maatschappelijk werker aan de Sociale Academie in Baarn. Na zijn slagen werkte hij bij de drugshulpverlening in Utrecht, en later werkte hij in gevangenissen.

Lange tijd woonde Van Dam in Veenendaal, daarna een tijd in Harlingen, en tegenwoordig in Breda.

Hij begon pas met schrijven toen hij op zijn 28e vader werd. Zijn eerste boek Een beetje zwanger uit 1983 was bedoeld als handleiding voor vaders. Dit was meteen een groot succes, het boek wordt nog altijd goed verkocht. Door het plezier in het schrijven en zijn succes zorgde ervoor dat er niet veel later meer boeken volgde.

In 1989 verscheen het eerste kinderboek van zijn hand, Oliebollen en Vuurwerk, nadien verschenen een hele hoop kinderboeken en sindsdien is hi…Lees verder op Wikipedia

Suggesties