Boek
Nederlands

Iemand in het bijzonder : verhalen over markante vrouwen

Arend van Dam (auteur), Marijke Klompmaker (illustrator)
+1
Iemand in het bijzonder : verhalen over markante vrouwen
×
Iemand in het bijzonder : verhalen over markante vrouwen Iemand in het bijzonder : verhalen over markante vrouwen

Iemand in het bijzonder : verhalen over markante vrouwen

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Ken je Nederlandse vrouwen die invloed hadden op onze geschiedenis? Lees de 34 verhalen over bekende vrouwelijke kunstenaars, ontdekkingsreizigers, uitvinders én schurken. Met expressieve kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.
Onderwerp
Beroemde personen
Extra onderwerp
Beroemde personen (jeugd)
Titel
Iemand in het bijzonder : verhalen over markante vrouwen
Auteur
Arend van Dam 1953-
Illustrator
Marijke Klompmaker
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Van Holkema & Warendorf, © 2019
144 p. : ill.
ISBN
9789000368068 (hardback)

Besprekingen

Bijna vierkante bundel met 34 historische verhalen over Nederlandse vrouwen die op hun eigen manier een stempel hebben gezet op de Nederlandse geschiedenis; allemaal vrouwen die hetzelfde wilden bereiken als mannen. Gestart wordt met een verhaal over een dame uit Simpelveld uit de tweede eeuw en het boek eindigt met Mies Bouwman uit de twintigste eeuw. Het zijn vrouwen die naam hebben gemaakt als wetenschapper, politicus, schilder, actrice, schrijver, muzikant, ontdekkingsreiziger, sportheld, enz. Ook worden verhalen verteld over een gifmengster en een gebedsgenezeres, die op een negatieve manier geschiedenis maakten. Elk verhaal is steeds vier pagina’s lang, inclusief een paginagrote illustratie en één of twee kleine kleurrijke, expressieve illustraties in onder meer waterverf. De tekst in schreefloos lettertype staat in twee kolommen. De levensgeschiedenis van de vrouwen is versimpeld en ook het taalgebruik is eenvoudig, zodat het boek goed te gebruiken is tijdens de geschiedenisles…Lees verder

Over Arend van Dam

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Arend van Dam (Maassluis, 24 juni 1953) is een Nederlandse schrijver. Hij is vooral bekend vanwege zijn kinderboeken.

Biografie

Voordat Van Dam schrijver werd deed hij een opleiding maatschappelijk werker aan de Sociale Academie in Baarn. Na zijn slagen werkte hij bij de drugshulpverlening in Utrecht, en later werkte hij in gevangenissen.

Lange tijd woonde Van Dam in Veenendaal, daarna een tijd in Harlingen, en tegenwoordig in Breda.

Hij begon pas met schrijven toen hij op zijn 28e vader werd. Zijn eerste boek Een beetje zwanger uit 1983 was bedoeld als handleiding voor vaders. Dit was meteen een groot succes, het boek wordt nog altijd goed verkocht. Door het plezier in het schrijven en zijn succes zorgde ervoor dat er niet veel later meer boeken volgde.

In 1989 verscheen het eerste kinderboek van zijn hand, Oliebollen en Vuurwerk, nadien verschenen een hele hoop kinderboeken en sindsdien is hi…Lees verder op Wikipedia