Boek
Nederlands

Gered!

Bette Westera (auteur), Mattias De Leeuw (illustrator)
De zee stijgt, het ijs smelt en de aarde wordt steeds warmer. Arend maakt zich zorgen, maar de andere dieren willen hem niet geloven. Wat nu? Geschreven op rijm. Prentenboek met kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Gered!
Auteur
Bette Westera
Illustrator
Mattias De Leeuw
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2022
[28] p. : ill.
ISBN
9789401485036 (hardback)

Besprekingen

Een voorleesverhaal over de opwarming van de aarde en over de kracht van vriendschap en samenwerking. De zee stijgt en het ijs blijft smelten. Arend maakt zich zorgen en wil iets doen, maar de andere dieren denken dat het zo’n vaart niet zal lopen. 
'Het is wel vaker warm geweest', zegt het wildebeest. 
'Bemoei je met je eigen zaken', sist de slang. 
'Ik houd het hoofd wel boven zee', grapt de giraf. 
Niemand neemt Arend serieus. Wat nu? ‘Gered’ is in een zachte stijl en op rijm geschreven. Met paginagrote schilderachtige kleurenillustraties van Mattias de Leeuw die de dierenwereld van koel en groen steeds warmer doet kleuren. Bette Westera (1958) is een alom bekende Nederlandse jeugdauteur. Haar werk werd in verschillende landen uitgegeven en won meerdere prestigieuze literaire prijzen, zoals de Gouden en de Zilveren Griffel. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Bette Westera

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Christoph Rieger

Bette Westera (Velp, 20 juni 1958) is een Nederlands kinderboekenschrijfster. Van 1991 tot en met 2003 woonde en werkte ze op het Franciscaans Milieuproject Stoutenburg.

Bette Westera debuteerde met de kinderbijbelserie Heb je wel gehoord, die ze samen met haar moeder van 1990 tot 1995 schreef. In 1999 verscheen haar eerste prentenboek, getiteld Wil je met me trouwen. Daarna volgde een groot aantal boeken voor kinderen in de basisschoolleeftijd: prentenboeken, boeken met gedichten, voorleesboeken en boeken om zelf te lezen. Bette Westera werkt samen met verschillende illustratoren, onder wie Sylvia Weve, Loes Riphagen, Philip Hopman, Thé Tjong-Khing, Sieb Posthuma, Barbara de Wolf en Harmen van Straaten.

Bekroningen

Het prentenboek Een opa om nooit te vergeten werd bekroond met een Vlag en Wimpel 2001, Golden Apple of Bratislava, Sankei Children’s Book Award en de Grand Prix for the Best Book. Het …Lees verder op Wikipedia

Suggesties