Boek
Nederlands

Verliefd van 2 kanten

+1
Verliefd van 2 kanten
×
Verliefd van 2 kanten Verliefd van 2 kanten

Verliefd van 2 kanten

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Maud (14) en Raoul hebben met elkaar gezoend op een feestje. Maud is verliefd, maar is Raoul dat ook? Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Verliefd zijn
Titel
Verliefd van 2 kanten
Auteur
Daniëlle Bakhuis
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2009
139 p.
ISBN
9789021666778

Besprekingen

Maud en Raoul zijn verliefd op elkaar, althans, dat denken ze toch. Naarmate ze echter meer te weten komen over elkaar, slaat de onzekerheid toe. Maud begrijpt Raoul niet altijd even goed, en omgekeerd stelt Raoul zich ook heel wat vragen bij het gedrag van meisjes, en dat van Maud in het bijzonder. Ze trekken allebei soms de foute conclusies, waardoor de misverstanden zich opstapelen. Leugens, jaloezie en ruzies zorgen ervoor dat alles in het honderd loopt. Maar aan elk verhaal zitten twee kanten en twee waarheden...

Daniëlle Bakhuis gaat in dit boek uit van de idee dat een meisje en een jongen anders denken over verliefd zijn. Het boek beschrijft een periode uit het leven van zowel Maud als Raoul, en geeft aan wat er op dezelfde momenten en in dezelfde situaties door Raoul en Maud heen gaat. Dit zorgt voor een interessante invalshoek.

Het boek toont vooral aan hoe complex de liefde kan zijn. Wanneer ben je immers verliefd en hoe merk je dat? En waar moet je zeker op l…Lees verder
Sinds de 14-jarige Maud op een feestje onverwacht met Raoul heeft gezoend, is ze voor het eerst echt verliefd. Maar zou hij het ook zijn en hoe werkt dat bij jongens? Met haar beste vriendin Lynn en haar homoseksuele vriend Koen heeft ze het er uitgebreid over. Checklijstjes op internet en tijdschriften voor meiden bieden uitkomst. Na een tweede keer zoenen denkt Maud het zeker te weten, maar twee dagen later komt Lynn haar vertellen dat ze Raoul heeft zien zoenen met een ex-vriendinnetje. Maud is ontroostbaar en wil Raoul nooit meer zien, maar is het niet beter om eerst zijn kant van het verhaal te horen? Vanaf het moment dat Maud dat uiteindelijk gaat doen, start deel twee van deze jeugdroman en krijgen we hetzelfde verhaal vanuit Raouls oogpunt. Daardoor komen op een leuke manier misverstanden, communicatiestoornissen en verschillen tussen jongens en meisjes aan het licht. De auteur schreef eerder 'Love & Leed, liefdesgids voor meiden*, waar deze uitgave eigenlijk de fictionele var…Lees verder

Over Daniëlle Bakhuis

Roelofje Daniëlle Bakhuis (Almelo, 10 augustus 1982) is een Nederlandse schrijfster van kinderboeken. Daarnaast is ze redacteur voor het Amerikaanse tienerblad CosmoGirl!, Nickelodeon en Cosmopolitan.

Bibliografie

  • Love & leed (2008)
  • Verliefd van 2 kanten (2009)
  • Verliefd... en nu? (2010)
  • Wraak (2011)
  • Hou me vast (2012)
  • Wat als... (2013)
  • Zes seconden (2014)
  • De eliminatie (2017)
  • De executie (2019)
  • Clownsnacht (2019)
  • Het huis zonder einde (2020)
  • De laatste uren van Josephine Donkers (2021)

Externe links

  • Officiële website van Daniëlle Bakhuis
  • Virtual International Authority File (VIAF): 285033120
Lees verder op Wikipedia