Boek
Nederlands

Verschrikkelijke beestjes : de hoofdluis, de vlieg, de spin

Elise Gravel (auteur), Edward van de Vendel (vertaler)
+1
Verschrikkelijke beestjes : de hoofdluis, de vlieg, de spin
×
Verschrikkelijke beestjes : de hoofdluis, de vlieg, de spin Verschrikkelijke beestjes : de hoofdluis, de vlieg, de spin

Verschrikkelijke beestjes : de hoofdluis, de vlieg, de spin

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Allerlei weetjes over drie kriebelbeestjes: de spin, de vlieg en de hoofdluis. Met kleurenillustraties. Voor beginnende lezers vanaf ca. 7 jaar.
Extra onderwerp
humor
Titel
Verschrikkelijke beestjes : de hoofdluis, de vlieg, de spin / tekst en illustraties Elise Gravel
Auteur
Elise Gravel
Vertaler
Edward van de Vendel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Les petits dégoûtants
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2022
[104] p. : ill.
ISBN
9789045127330 (hardback)

Besprekingen

Een grappig en informatief boek over spinnen, vliegen en hoofdluizen. Weinig mensen hebben deze kriebelbeestjes als lievelingsdier, maar ze hebben allerlei verrassende eigenschappen. In dit boek vol interessante feitjes, grapjes en hilarische tekeningen lees je er alles over. Een eenvoudig en humoristisch geschreven uitgave. Het boek bevat grote kleurenillustraties en kleine blokjes tekst, met hier en daar tekstballonnetjes en speelse typografie. Elise Gravel (1977) is een Canadese schrijfster, illustratrice en jeugdauteur. Deel uit de serie Tijgerlezen, die is ontwikkeld om leesplezier te stimuleren bij kinderen tussen de 5 en 9 jaar, door voorgelezen te worden en door zelf te lezen. Geschikt voor beginnende lezers vanaf ca. 7 jaar.

Verschrikkelijke beestjes

Weinig mensen hebben de hoofdluis, de vlieg of de spin als lievelingsdier. Toch lees je in dit grappige boek heel wat bijzondere weetjes over deze kriebelbeestjes. Het thema is heel herkenbaar. In de kleuterklas zijn er regelmatig kinderen met hoofdluizen. En wie heeft nog nooit gegild bij het zien van een akelige spin? Het boekje is ingedeeld in drie hoofdstukken. Elk hoofdstuk beschrijft een ander kriebelbeest. Elk diertje krijgt een omschrijving met leuke weetjes van een vijftiental bladzijden. De diertjes worden menselijk voorgesteld. Kinderen houden daarvan. Met weinig tekst en grote, kleurrijke illustraties leer je hoe het diertje er uitziet, hoe groot het is, waar het leeft, wat het eet ... De lay-out is verzorgd. Het boekje heeft bovendien een heel aantrekkelijk formaat. De tekeningen zijn grappig. De humor zorgt ervoor dat je niet plat ligt van het lachen, maar wel dat je kunt glimlachen bij de illustraties. Je merkt steeds nieuwe details op. De lichtgro…Lees verder

Suggesties