Een schrijver met een writersblock raakt verzeild in zijn eigen roman en hij maakt met zijn favoriete personage een reis om zo zijn midlifecrisis de baas te kunnen.
Extra onderwerp
Speelfilms ; Nederland
Titel
J. Kessels
Regisseur
Erik De Bruyn 1962-
Componist
Bjorn Eriksson
Naar het werk van
P.F. Thomése
Acteur
Frank Lammers Fedja Van Huêt
Taal
Nederlands
Uitgever
September Film, 2016
1 dvd-video
Oorspr. opname
2015
Speelduur
105 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels
EAN
8718836862632

Besprekingen

Nederlandse komedie (2015) van Erik de Bruyn met onder meer Fedja van Huêt en Frank Lammers, gebaseerd op het boek J. Kessels van Thomese*. Een schrijver (Van Huêt) met een writer's block gaat op avontuur met vriend J. Kessels (Lammers). Ze gaan naar Hamburg op zoek naar een frikandellenkoning, maar de geheime agenda van de schrijver is de zoektocht naar zijn kalverliefde Brigitte. Een morsige roadtrip vol drank, sigaretten, striptenten, walmend vet en onvolwassen gedrag van de twee bijna 50-jarige vrienden volgt. 'Subtiliteit is inderdaad niet een van de sterke punten(...) net zo min als het scenario (van Jan Eilander) (...) of de quasi-literaire suggestie dat alles zich alleen maar in de fantasie van de schrijver afspeelt', vindt Gerhard Busch (Cinemal.nl 30-9-'15) en geeft 3 sterren.' Pauline Kleijer (Volkskrant 30-9-'15) zegt: ' J. Kessels is een zelfbewuste B-film, te slim gemaakt om plat te zijn, maar net ranzig genoeg. Weinig films hebben zulke groezelige hoofdpersonen en een z…Lees verder

Over Erik De Bruyn

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Ron Dangus

Erik De Bruyn (Antwerpen, 4 november 1959) werkt als milieuambtenaar bij de stad Antwerpen en was als Belgisch politicus actief tot 2012.

Levensloop

Socialistische Partij

Als student scheikunde sloot hij zich aan in 1979 bij de studentenorganisatie van de SP. In de jaren 1980 raakte hij in de Antwerpse SP-afdeling en in de bredere arbeidersbeweging bekend als een man van de linkerzijde van de partij en onderhield hij nauwe contacten met Vonk. Om het protest tegen het Generatiepact een stem te geven binnen de sp.a, richtte hij in 2005 de beweging sp.a rood op. Hij organiseerde mee het verzet tegen de bouw van de Lange Wapper in Antwerpen, zowel binnen de sp.a als daarbuiten.

De Bruyn verkreeg nationale bekendheid als tegenkandidaat van Caroline Gennez bij de voorzittersverkiezingen van de sp.a in 2007. Tijdens de campagne noemde Caroline Gennez hem een 'communist', een inc…Lees verder op Wikipedia