Boek
Nederlands

Pad van de sterren

Erin Hunter (auteur), Pauline Akkerhuis (vertaler)
Zwerfkat Kras ontvoert Sterbloem en eist een vast aandeel in de prooi in ruil voor haar vrijlating. De katten hebben zich verdeeld over vijf kampen, maar nu moeten ze weer samenwerken. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Katten
Titel
Pad van de sterren
Auteur
Erin Hunter
Vertaler
Pauline Akkerhuis
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Path of stars
Uitgever
Mechelen: Fantoom, 2021
386 p.
ISBN
9789059249790 (hardback)

Besprekingen

Zesde en laatste deel van de vijfde serie ‘Het ontstaan van de clans’* van de populaire boeken over de Warrior Cats. Na manen van gekibbel hebben de katten zich over vijf kampen verdeeld als Heldere Hemel wordt ontvoerd. De vijf groepen moeten samenwerken om haar te bevrijden uit de klauwen van zwerfkat Kras en vreedzaam verder te leven. De vijfde serie is een prequel bij de eerste reeks en kan ook los van de reeks gelezen worden. Erin Hunter is de naam van een Amerikaans schrijverscollectief. De schrijfsters zijn allen gefascineerd door de wreedheid van het leven in de wildernis en hebben een groot respect voor de natuur. Ze genieten ervan om rijke mythische verklaringen te creëren voor dierengedrag. Naast de Warrior Cats-serie schreven ze ook ‘Seekers’, over drie jonge beren, ‘Gravelands’ over de wilde dieren in Afrika en ‘Survivor dogs’, over een groep verwilderde honden. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Erin Hunter

Erin Hunter is een pseudoniem dat wordt gebruikt door een schrijverscollectief bestaande uit Cherith Baldry, Kate Cary, Tui Sutherland, Gillian Philip, Inbali Iserles en Victoria Holmes als redactrice. Erin Hunter is vooral bekend van de boekenserie Warrior Cats. Andere werken die onder dit pseudoniem worden uitgegeven zijn de series Seekers, Bravelands en Survivor dogs.

Op Sutherland na, die in de Verenigde Staten woont, wonen alle schrijfsters in het Verenigd Koninkrijk. Het idee voor Warrior Cats en Seekers komt van Holmes, die de personages en verhaallijnen bedenkt. Baldry, Cary en Sutherland, die elkaar nog nooit ontmoet hebben en voornamelijk via e-mail communiceren, zijn verantwoordelijk voor het schrijven van de manuscripten. Holmes verricht redactiewerk om ervoor te zorgen dat het hele boek leest alsof het door één schrijfster geschreven is (Erin Hunter). Philip en Iserles voegden zich als laatste bij het collectief e…Lees verder op Wikipedia