Boek
Nederlands

Een zeer opmerkelijk verschijnsel

Hank Green (auteur), Karin de Haas (vertaler)
+1
Een zeer opmerkelijk verschijnsel
×
Een zeer opmerkelijk verschijnsel Een zeer opmerkelijk verschijnsel

Een zeer opmerkelijk verschijnsel

In de reeks:
April May (ik-figuur) maakt een video-opname van een groot beeld in New York, dat plotseling verschenen is. De video wordt zeer succesrijk op internet wanneer blijkt dat overal ter wereld op het zelfde moment hetzelfde beeld is verschenen. Maar het internetsucces stijgt haar naar het hoofd. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Internet, Beroemdheid
Titel
Een zeer opmerkelijk verschijnsel
Auteur
Hank Green
Vertaler
Karin de Haas
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
An absolutely remarkable thing
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins, 2018
382 p.
ISBN
9789402730203 (paperback)

Besprekingen

April May, ik-persoon, maakt samen met haar vriend Andy een video-opname van een groot beeld in New York, dat plotseling verschenen is. De video wordt zeer succesrijk op internet wanneer blijkt dat overal ter wereld op het zelfde moment hetzelfde beeld is verschenen. April noemt ze Carl. Het internet succes stijgt haar naar het hoofd, hetgeen ten koste gaat van haar relaties en haar levensstijl. Zij blijkt de enige te zijn die door de Carls wordt vertrouwd. Het gaat echter niet goed met April wanneer ze via internet wordt aangevallen. Dit boek geeft een goed beeld wat er met iemand kan gebeuren die plotseling erg populair wordt op internet. Zowel goede als slechte dingen overkomen April, terwijl ze nog te jong is om haar situatie te kunnen overzien. Het verhaal is doorspekt met Twitter berichten, e-mails en media optredens. Het taalgebruik is vlot, de hoofdpersonen komen als geloofwaardig over. De afloop is verrassend en niet voorspelbaar, met misschien een vervolg als mogelijkheid. …Lees verder

Over Hank Green

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

William Henry "Hank" Green (Birmingham (Alabama), 5 mei 1980) is een Amerikaanse muzikant en vlogger, vooral bekend van het YouTubekanaal "VlogBrothers". Hij runt dat kanaal samen met zijn broer John Green. Hank is ook medeoprichter van VidCon. In september 2018 is zijn eerste boek, Een Zeer Opmerkelijk Verschijnsel (An Absolutely Remarkable Thing) uitgekomen.

Hank haalde een bachelor in de biochemie en een master in de milieustudies, waarna hij verhuisde naar Missoula in de Amerikaanse staat Montana.

VlogBrothers

Op 1 januari 2007 begonnen Hank en zijn broer John het project dat ze Brotherhood 2.0 noemden. Voor dit project werd afgesproken dat zij een jaar lang niet tekstueel met elkaar mochten communiceren, maar slechts door videoblogs met een lengte van maximaal vier minuten, die elke dag door een van de broers geüpload moesten worden. Als een van beide broers zich niet aan deze regels hield, moest deze een straf onde…Lees verder op Wikipedia