Boek
Nederlands

Zelfs aan de stilte komt een eind : mijn jaren van gevangenschap in de jungle van Colombia

Ingrid Betancourt (auteur), Floor Borsboom (vertaler), Hans Van Cuijlenborg (vertaler)
+1
Zelfs aan de stilte komt een eind : mijn jaren van gevangenschap in de jungle van Colombia
×
Zelfs aan de stilte komt een eind : mijn jaren van gevangenschap in de jungle van Colombia Zelfs aan de stilte komt een eind : mijn jaren van gevangenschap in de jungle van Colombia

Zelfs aan de stilte komt een eind : mijn jaren van gevangenschap in de jungle van Colombia

Persoonlijk relaas van de Colombiaanse presidentskandidate, die in 2002 door de FARC werd gevangen genomen en pas na ruim zes jaar in 2008 door het leger werd bevrijd.
Titel
Zelfs aan de stilte komt een eind : mijn jaren van gevangenschap in de jungle van Colombia
Auteur
Ingrid Betancourt
Vertaler
Floor Borsboom Hans Van Cuijlenborg
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Même le silence a une fin
Editie
5
Uitgever
Amsterdam: Balans, 2011
493 p.
ISBN
9789460032325 (paperback)

Besprekingen

De Colombiaanse presidentskandidate Ingrid Betancourt werd in 2002 samen met haar persoonlijk assistente Clara Rojas door de Colombiaanse guerrillabeweging FARC gevangen genomen. De gijzeling in de Colombiaanse jungle duurde ruim zes jaar, de in 2007 door de FARC vrijgegeven videobeelden van een zieke, uitgemergelde Betancourt werden wereldnieuws. Eind 2008 werden ze door het Colombiaanse leger bevrijd. Rojas publiceerde in 2009 haar relaas 'Ik overleefde voor mijn kind'*. Drie Amerikaanse gijzelaars die gelijktijdig met Betancourt vrij kwamen, schreven het boek 'Gegijzeld' (Marc Gonsalves c.s.)**. In beide boeken werd Betancourt nogal negatief afgeschilderd, zij zou zich egoïstisch en hooghartig gedragen hebben. Hier geeft de politica haar eigen persoonlijke visie op deze jaren, overigens zonder zichzelf te sparen. Een goed geschreven, informatief, indringend en schokkend relaas van een strijdbare vrouw (ze probeerde drie keer te ontsnappen) over zes-en-een-half jaar gevangenschap en…Lees verder

Over Ingrid Betancourt

CC BY 2.0 - Foto van/door Fabio Gismondi

Íngrid Betancourt Pulecio (Bogota, 25 december 1961) is een Frans-Colombiaans politica. Ze was lid van de Colombiaanse senaat van 1998 tot 2002, toen ze werd ontvoerd door leden van de guerrillabeweging FARC. Na zes jaar kwam ze bij een verrassende reddingsactie weer vrij.

Persoonlijk

Betancourt is de tweede dochter van minister Gabriel Betancourt (1919–2002) en de afgevaardigde Yolanda Pulecio. Ze groeide op in Parijs, waar haar vader destijds Colombia vertegenwoordigde bij de UNESCO. Ook studeerde ze aan de Universiteit van Oxford. In 1981 trouwde ze met de Franse diplomaat Fabrice Delloye, met wie ze twee kinderen kreeg: Mélanie (1985) en Lorenzo (1988). Na haar echtscheiding in 1990 trouwde Betancourt in 1996 met Juan-Carlos Lecompte, een Colombiaans architect en medeoprichter van de Partido Verde Oxigeno.

Politieke loopbaan

Betancourt werd in 1994 gekozen in de Colomb…Lees verder op Wikipedia