Boek Nederlands

Moskva

Jack Grimwood (auteur), Roelof Posthuma (vertaler)

Moskva

Jack Grimwood (auteur), Roelof Posthuma (vertaler)
Genre:
Moskva van Jack Grimwood is een razendsnelle Koude Oorlog-thriller doordrenkt met schaduwen uit de Tweede Wereldoorlog. Geschreven met veel gevoel voor sfeer en boeiende personages neemt Grimwood je mee naar het donkere hart van een vroegere tijd en plaats. Voor de fans van Le Carré, Deighton, Fleming en Tom Rob Smith.
Januari 1986. Een week nadat de uit de gratie geraakte spion Tom Fox gest
Onderwerp
Rusland
Titel
Moskva
Auteur
Jack Grimwood
Vertaler
Roelof Posthuma
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Moskva
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, © 2018
463 p.
ISBN
9789026345524 (paperback)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

De demonen van Moskou

Misdaad. Een Brits geheim agent bijt zich in wespennest Moskou vast in de verdwijning van een meisje. Moskva is een sterke misdaadroman in tijden van perestrojka.

Moskva is het uitmuntende misdaaddebuut van de ­Engelse auteur Jack ­Grimwood. Het verhaal speelt zich af in 1986 in en rond de bevroren Russische hoofdstad. Gorbatsjov is net aan de macht; de veranderingen verontrusten velen aan beide zijden van het IJzeren Gordijn.

Het is geen toeval dat Moskva op het voorplat vergeleken wordt met Gorki Park van Martin Cruz Smith en Kind 44 van Tom Rob Smith, twee misdaadklassiekers. Grimwood, die tot nog toe vooral sciencefiction schreef, is geen copycat, maar heeft zich ongetwijfeld laten inspireren door de twee auteurs die elk met een spannend verhaal inzage boden in de complexe Russische politiek en de paranoia die alle segmenten van de maatschappij doordesemde.

Ook Grimwood doet dat in zijn boek dat zich vooral in de eerste wintermaanden van 1986 afspeelt. De toon wordt meteen gezet in de eerste regels: 'De dwaas Andropov: dood na vijftien maanden. ­Tsjernenko had het zelfs nog korter volgehouden. En nu Gorbatsjov, …Lees verder