Boek
Nederlands

De Britannica Factopedia : volg het pad langs 400 weetjes

Kate Hale (auteur), Andy Smith (illustrator)
+1
De Britannica Factopedia : volg het pad langs 400 weetjes
×
De Britannica Factopedia : volg het pad langs 400 weetjes De Britannica Factopedia : volg het pad langs 400 weetjes

De Britannica Factopedia : volg het pad langs 400 weetjes

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Weet jij hoeveel botten een baby heeft? En waar de meeste chocolade wordt verkocht? Een bonte verzameling met vierhonderd weetjes rondom thema’s als natuur, geschiedenis en wetenschap. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Weetjes
Extra onderwerp
Weetjes (jeugd)
Titel
De Britannica Factopedia : volg het pad langs 400 weetjes
Auteur
Kate Hale
Illustrator
Andy Smith 1973-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Factopia
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2022
207 p. : ill.
ISBN
9789401479486 (hardback)

Besprekingen

Een vrolijk en uitvoerig geïllustreerd boek met vierhonderd weetjes rondom thema’s als natuur, geschiedenis en wetenschap. ‘Factopedia’ is helder, vrolijk en toegankelijk geschreven. Met paginavullende illustraties en foto’s. Voor kinderen vanaf ca. 9 jaar.

Factopedia

Factopedia is opgevat als een boek waarin je je mag laten leiden door jouw intresse. Er is een te volgen parcours uitgestippeld aan de hand van een lijn die doorheen heel het boek te volgen is. Niemand echter die zegt dat je die lijn moet volgen of het boek bladzijde per bladzijde moet lezen. In tegendeel want regelmatig word je uitgenodigd om naar voor in het boek of vele bladzijden naar achter te verspringen. Ga je toch van de ene naar de andere bladzijde, dan is er steeds een link met de vorige en wordt er altijd al een hint gegeven voor het volgende weetje. De meest uiteenlopende weetjes komen aan bod, van ruimte-afval en hogesnelheidstreinen naar een spelletje bingo of slijm uit je neus. Over alle onderwerpen is er wel iets interessants te vertellen. Hoewel de weetjes op het eerste zicht kriskras door elkaar staan, zit er toch wat structuur in waarvan je op de eerste pagina's een overzicht krijgt. Zo kan je een thema opzoeken waar je iets over wil te weten komen. De i…Lees verder