Boek
Nederlands

De sterrenkundige

Liesbet Slegers (auteur)
+1
De sterrenkundige
×
De sterrenkundige De sterrenkundige

De sterrenkundige

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
De sterrenkundige doet onderzoek in de ruimte. Ze gebruikt telescopen en computers. Soms reist ze naar een sterrenwacht hoog in de bergen. Daar kan ze de sterren en planeten nog beter zien! Met doetips en quiz. Prentenboek met ook paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.
Onderwerp
Sterren, Beroepen
Titel
De sterrenkundige
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2021
[36] p. : ill.
ISBN
9789044843392 (hardback)

Besprekingen

Dit nieuwe deel in de serie informatieve boeken over beroepen van Slegers gaat over de sterrenkundige. Het bijna vierkante prentenboek begint met een algemeen informatieve spread over de maan en sterren. Daarna maakt de lezer kennis met een sterrenkundige en gaat met haar mee op onderzoek in verschillende sterrenwachten, ook hoog in de bergen. Na dit verhalende deel volgen drie spreads met informatie over achtereenvolgens de planeten van ons zonnestelsel, de sterren en de Melkweg. Daarna sluit het boek af met wat doe-opdrachten en een quiz. De vrij lange teksten in korte heldere zinnen staan in duidelijke schreefloze letters links op iedere spread afgedrukt met wat kleine illustraties erbij. De rechterbladzijde is meestal paginavullend geïllustreerd, met dik zwart omlijnde figuren in vrolijke kleuren. In de illustraties zelf staan soms ook enkele korte tekstjes. De auteur weet grote informatiedichtheid te bereiken in tekst én beeld. Een erg waardevolle serie voor weetgierige jonge kin…Lees verder

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia