Boek
Nederlands

Ik stop de grote mensen in bed

Lynn Pinsart (auteur), Julie Vangeel (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Prentenboekverhaal voor het slapengaan, maar dan net even anders! Jij stopt de grote mensen in bed, want die zijn doodmoe en pompaf. Luister maar waarom! Met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Slapen gaan
Titel
Ik stop de grote mensen in bed
Auteur
Lynn Pinsart
Illustrator
Julie Vangeel
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2022
[26] p. : ill.
ISBN
9789464019308 (hardback)

Besprekingen

Een origineel prentenboek voor het slapengaan. In het boek worden de rollen omgedraaid en stopt de kleine de ouder in bed. Daarbij komen alle rollen voorbij die ouders spelen waardoor ze zo moe zijn: snoetenpoetser, gewichtheffer, dokter, vuilnisophaler. Ondeugend en op rijm geschreven. Met grappige gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar. Lynn Pinsart is een auteur en copywriter. Vanaf ca. 4 jaar.

Ik stop de grote mensen in bed

In dit boek worden de rollen omgedraaid. De kleine kinderen steken de grote mensen in bed. En dat is nodig. Grote mensen zijn moe, omdat ze verschillende jobs uitoefenen doorheen de dag. Zo is elke ouder tegelijkertijd een poetswonder, een kussen, een chef-kok, een tovenaar, een gewichtheffer, een dirigent, een waarzegger, een vuilnisophaler, een rekengenie en een dokter. Het is dus niet meer dan logisch dat grote mensen vroeg naar bed toe moeten, anders zijn ze “doodop, pompaf en stikkapot”. Een humoristisch boek over de vele verschillende rollen die ouders hebben.Wie graag van boeken houdt over ouderschap, is met dit boek aan het juiste adres. Ouders worden in dit boek geprezen voor hun harde werk. Het lijkt bijna onmogelijk dat ouders dat allemaal krijgen klaargespeeld. Toch gebeurt het elke dag en wordt er elke dag onafgebroken voor kinderen en het huishouden gezorgd. Dit boek heeft dan ook een heel duidelijke boodschap: 'Wie zoveel werkt, moet voldoende slap…Lees verder

Over Lynn Pinsart

Lynn Pinsart (Oostende, 30 oktober 1990) is een Belgisch auteur van kinderboeken.

Carrière

In 2020 debuteerde ze, samen met illustrator Flore Deman, met 2 prentenboeken: Koala zit verstopt en Giraf wil ook een geluid. Nadien brachten ze in dezelfde reeks ook Octopus droomt van een lief uit. In 2022 verscheen het voorleesverhaal Ik stop de grote mensen in bed, geïllustreerd door Julie Vangeel. Dit verhaal werd genomineerd door De Leesjury 2023 - 2024. Pinsart brengt haar boeken uit bij Pelckmans Uitgevers.

Prijzen en onderscheidingen

Ieder jaar wordt een aantal kinderboeken geselecteerd die door De Leesjury gelezen en beoordeeld worden. In de editie 2023-2024 werd het kinderboek Ik stop de grote mensen in bed genomineerd in de categorie leesgroep 1 (4 tot 6 j…Lees verder op Wikipedia