Boek
Nederlands

Floor gaat ervoor!

Marjon Hoffman (auteur), Georgien Overwater (illustrator)
+1
Floor gaat ervoor!
×
Floor gaat ervoor! Floor gaat ervoor!
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Floor (ik-figuur) heeft veertien regels verzonnen, Ze vertelt in korte verhalen hoe ze tot de regels is gekomen. Vanaf ca. 8 jaar.
Leesniveau
AVI 8
Titel
Floor gaat ervoor! / Marjon Hoffman ; met tek. van Georgien Overwater
Auteur
Marjon Hoffman
Illustrator
Georgien Overwater
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2006
88 p. : ill.
ISBN
90-216-1750-1

Besprekingen

Marjon Hoffman schrijft haar derde boek over Floor, een eigenwijze meid die regels bedenkt waar geen kind omheen kan. Met zijn roze kaft maakt dit boek duidelijk welk publiek het wil bereiken: voor meisjes tussen 8 en 10 jaar zijn de regels van Floor een must. De meeste regels ontstaan uit conflicten met leeftijdsgenootjes. Af en toe ligt Floor ook wel eens overhoop met de ingewikkelde wetten van de volwassenen.

Met de openheid en ontwapenende levensvisie van een lagere-schoolmeisje schrijft Hoffman dit boekje met 14 regels. De regels vormen afzonderlijke hoofdstukjes. Elk hoofdstukje kan als een apart verhaaltje gelezen worden. Op die manier is het boekje ook een aanrader voor jonge lezers die liever een boek op hun eigen tempo lezen. Elk hoofdstukje begint met een handgeschreven regel in het kriebelige kinderhandschrift van Floor met de nodige inktvlekken erbij. De tekeningen van Georgien Overwater zijn eenvoudig grappig en passen uitstekend in dit boek. Ze maken van Floo…Lees verder
Floor heeft zo haar eigen ideeën over de mensen om haar heen en hun manier van doen, gevormd door opgedane ervaringen. Naar aanleiding van die ervaringen heeft ze een aantal regels opgesteld, zoals: 'Als je een feestje hebt, moet je nooit parfum van je moeder lenen' of 'Als mensen kinderen heel erg leuk vinden, moeten ze dat wel laten merken'. Per regel, in totaal zijn het er veertien, volgt een verhaal waarin Floor in de ik-vorm vertelt hoe ze tot die wijsheid gekomen is, wat aardige anekdotes oplevert. Samen met de humoristische, kriebelige zwart-witte pentekeningetjes maakt het deze uitgave tot een vermakelijk en verfrissend geheel. Ruime marges, een wisselende regellengte en een ruime interlinie zorgen voor een overzichtelijke bladspiegel. Derde deel in de reeks over Floor*. Op het roze getinte omslag staat een afbeelding van een vrolijke Floor die op haar handen staat, waarmee de speelse toon van het boek gezet wordt. (Voor meisjes) vanaf ca. 8 jaar.

Over Marjon Hoffman

Marjon Hoffman (Amsterdam, 25 september 1971) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster.

Levensloop

Hoffman wist op jonge leeftijd al dat ze een creatief beroep wilde gaan doen en besloot reclamemaker te worden. Na haar middelbare school ging zij naar het Grafisch Lyceum in Amsterdam. Hierna ging ze werken als reclamemaker; ze schrijft daarnaast ook boeken. In 2003 debuteerde ze met De regels van Floor en daarnaast schreef ze vele andere boeken voor o.a. voor Leopold en Zwijssen. Twee van haar boeken werden bewerkt verfilmd. In 2015 'De Boskampi's, regie Arne Toonen en bekroond met een Cinekid Award voor beste familiefilm. In 2018 werd de boekenserie over Floor verfilmd door de VPRO. Seizoen 1 werd bekroond met de belangrijkste televisieprijs; een Emmy Kids Award.

Boeken

Suggesties