Boek
Nederlands

Floor tussen de regels

Marjon Hoffman (auteur), Georgien Overwater (illustrator)
+1
Floor tussen de regels
×
Floor tussen de regels Floor tussen de regels
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Floor (9, ik-figuur) heeft veertien nieuwe regels bedacht. Trek nooit het oude badpak van de moeder van je vriendin aan en lees nooit het dagboek van je vriendin. Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Floor tussen de regels
Auteur
Marjon Hoffman
Illustrator
Georgien Overwater
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2009
120 p. : ill.
ISBN
9789021666389

Besprekingen

In dit boek bedenkt Floor voor elke belevenis een regel waar je geen speld tussen krijgt. Zo luidt 'Regel 8': "Als iemand je iets geeft waar je niet om hebt gevraagd, hoef je er heus niet altijd iets voor terug te geven." Floor krijgt spontaan een stickertje uit het album van haar beste vriendin Margreet. De volgende dag vindt Margreet echter dat ze recht heeft op de lievelingssticker van Floor, en ontstaat er ruzie. Diezelfde dag wil een oudere vriendin van Floors moeder een cadeautje geven aan Floor, maar het meisje wil het niet aannemen. Een andere regel luidt dan weer: "Als je met alle geweld lid wilt worden van een geheime club, moet je eerst goed nadenken wat voor club het zou kunnen zijn..." Zeker als het de zoentjesclub van de stoere Stefano is.

Floor tussen de regels is het vijfde boek van Marjon Hoffman over Floor. Het meisje van een jaar of acht vertelt ons per hoofdstuk een grappig tafereel waaruit zij iets geleerd heeft, een lesje dat je ook telkens aan het…Lees verder
Floor (9, ik-figuur) en haar beste vriendin Margreet zijn vooral bezig met typische meisjesdingen: uiterlijk, jongens, stickers verzamelen, kibbelen. Het mooie badpak dat Floor van Margreets moeder te leen had, brengt ze - onbruikbaar geworden - terug met als enig commentaar: “ik denk dat hij je moeder ook wel weer past”. Net zo onaardig is het stiekem openen van Margreets dagboek, al reageert Margreet precies goed. In veertien handgeschreven regels, voorafgaand aan de hoofdstukken, legt Floor uit waarom ze zo doet. De hoofdstukken zijn als losse verhaaltjes te lezen. De alledaagse gebeurtenissen rijgen zich aaneen in korte zinnen met grappige pentekeningen tussendoor. De pagina's hebben brede witmarges en de tekst springt in. Dit vijfde Floor-boek* heeft een fleurige voorkant in kleur met daarop Floor met potlood tussen haar tanden. Herkenbare, niet diepgravende lectuur voor meisjes vanaf ca. 8 jaar.

Over Marjon Hoffman

Marjon Hoffman (Amsterdam, 25 september 1971) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster.

Levensloop

Hoffman wist op jonge leeftijd al dat ze een creatief beroep wilde gaan doen en besloot reclamemaker te worden. Na haar middelbare school ging zij naar het Grafisch Lyceum in Amsterdam. Hierna ging ze werken als reclamemaker; ze schrijft daarnaast ook boeken. In 2003 debuteerde ze met De regels van Floor en daarnaast schreef ze vele andere boeken voor o.a. voor Leopold en Zwijssen. Twee van haar boeken werden bewerkt verfilmd. In 2015 'De Boskampi's, regie Arne Toonen en bekroond met een Cinekid Award voor beste familiefilm. In 2018 werd de boekenserie over Floor verfilmd door de VPRO. Seizoen 1 werd bekroond met de belangrijkste televisieprijs; een Emmy Kids Award.

Boeken

Suggesties