Boek
Engels

The hidden oracle

Rick Riordan (auteur)

The hidden oracle

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Als de god Apollo voor straf als 16-jarige sterveling op aarde is teruggekeerd, probeert hij samen met Percy Jackson en andere halfgoden uit kamp Halfbloed een verdwenen orakel te vinden. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
The hidden oracle
Auteur
Rick Riordan
Taal
Engels
Uitgever
London: Puffin, 2017
374 p.
ISBN
9780141363929 (paperback)

Besprekingen

Zeus straft zijn zoon Apollo (ik-figuur) met sterfelijkheid. Als een zwakke, 16-jarige puber met pukkels tuimelt de 4000 jaar oude god in een afvalcontainer in New York City, waar hij zonder zijn goddelijke krachten moet zien te overleven. Met Meg (12), een onervaren halfgod die hem redt van een brute aanval, en Percy Jackson reist Apollo naar Camp Half-Blood, een trainingskamp voor halfgoden. Daar dreigt echter gevaar: een aantal halfgoden verdwijnt op mysterieuze wijze. Eerste deel van de nieuwe serie ‘The trials of Apollo’ die aansluit op ‘Heroes of Olympus’. Het boek biedt – in een gebalanceerde combinatie van mythologie, fantasie, humor en actie – een unieke inkijk in het leven van een mythologische god. Hoewel de ijdele, egocentrische Apollo moeite heeft met zijn menselijke rol, is hij niet helemaal hulpeloos, want enkele speciale talenten kan hij in verzwakte vorm nog gebruiken. In de loop van het verhaal maakt de godheid een persoonlijke groei door. Het verhaal is levendig en …Lees verder

Over Rick Riordan

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Rick Riordan (San Antonio, 5 juni 1964) is een Amerikaans schrijver, vooral bekend van de fantasy/avonturenseries Percy Jackson en de Olympiërs en Helden van Olympus, die door fans dikwijls worden aangeduid als de Kamp Halfbloed-serie. De tweede reeks werd afgesloten in het najaar van 2014. In 2015 begon Riordan aan een nieuwe reeks, die gecentreerd is rond de Noorse mythologie. Op 3 mei 2016 kwam er een nieuwe vijfdelige serie uit, De Beproevingen van Apollo. Deze gaat over hoe Apollo gestraft wordt omdat hij volgens Zeus de Gigantenoorlog heeft veroorzaakt (zie Helden van Olympus ). Riordan schreef onder andere ook een reeks mysterieboeken voor volwassenen, onder de noemer Tres Navarre. Ook schreef hij de trilogie van de “familie Kane”. Dit gaat over Egyptische goden.

Carrière

Riordan studeerde af aan de Universiteit van Texas in Austin. Vijftien jaar lang gaf hij les …Lees verder op Wikipedia