Boek Nederlands

Kleine Ezel ritselfeest

Rindert Kromhout (auteur), Annemarie Van Haeringen (illustrator)

Kleine Ezel ritselfeest

Rindert Kromhout (auteur), Annemarie Van Haeringen (illustrator)
  • Vanaf 0-2 jaar
Kleine Ezel viert zijn eerste verjaardag. Hij krijgt veel cadeautjes, maar spelen met het pakpapier vindt hij het allerleukst! Vrijwel vierkant, stoffen prentenboekje met eenvoudige, vrolijk gekleurde tekeningen op knisperpagina’s. Vanaf ca. 3 maanden.
Onderwerp
Jarig zijn
Titel
Kleine Ezel ritselfeest
Auteur
Rindert Kromhout
Illustrator
Annemarie Van Haeringen
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2014
[8] p. : ill.
ISBN
9789025866068

Besprekingen

In dit stoffen knisperboekje viert Kleine Ezel zijn eerste verjaardag. Kleine Ezel is een bekende prentenboekfiguur; ook voor baby’s en peuters zijn al meerdere boekjes over dit ezeltje verschenen. Binnen in het boekje staan drie illustraties, verdeeld over dubbele pagina’s. Kleine Ezel hangt de slingers op, bekijkt de nog ingepakte kadootjes, en gooit het cadeau papier vrolijk in de lucht. Want al dat papier is misschien wel het allermooist! Bij elke illustratie staat een korte zin in grote, zwart gedrukte schreefletters. De tekeningen zijn in de vertrouwde Kleine Ezelstijl. Gekleurde vlakken met een dikke zwarte omlijning, weinig details, een effen gekleurde achtergrond in felle kleuren. De vierkante pagina’s zijn gevuld met knisperend materiaal; in de rug een smal stiksel. Eerst om te spelen en te knisperen, later om samen te bekijken en te benoemen. Uitnodigend omslag met een tekening van Kleine Ezel in zijn luier, reikend naar een ballon. Het boekje is wasbaar, en geschikt voor …Lees verder

Kleine Ezel Ritselfeest

Kleine Ezel is jarig. Daarom hangen er feestvlaggetjes in de woonkamer. Natuurlijk krijgt de jarige veel cadeautjes. Geweldig is dat. Maar het mooiste cadeau is voor Kleine Ezel ... het inpakpapier! En dat zorgt voor een heus ritselfeest. In dit knisperboekje bewijst Rindert Kromhout nog maar eens dat er met drie korte zinnen toch een verhaal verteld kan worden. Annemarie van Haeringen tekende een Kleine Ezel in vrolijke kleuren, wat meteen de feeststemming benadrukt. En het ritselen bij het openen van de pakjes wordt ongetwijfeld overduidelijk als dit stoffen boekje door babyhandjes ontdekt wordt. Bedoeling is dat door het knispergeluid de zintuigen van baby's geprikkeld worden. Wees maar zeker dat dit het geval zal zijn! Door de eenvoudige zinnen is het ook een uitstekend eerste voorleesverhaaltje. Toch zal dit stoffen boekje vooral in kleine vuistjes gekoesterd worden. Niet erg, want het is wasbaar en uiteraard niet giftig.