Boek
Nederlands

Tien minuten verhalen voor kinderen van 7-8 jaar

Selma Noort (auteur), Natascha Stenvert (illustrator)
+1
Tien minuten verhalen voor kinderen van 7-8 jaar
×
Tien minuten verhalen voor kinderen van 7-8 jaar Tien minuten verhalen voor kinderen van 7-8 jaar

Tien minuten verhalen voor kinderen van 7-8 jaar

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Bundel met grappige verhaaltjes over een samengesteld gezin, met inwonende opa en huisdieren. Met gekleurde illustraties. AVI M4 en AVI E4. Vanaf ca. 7 jaar.
Extra onderwerp
AVI-M4, AVI-E4, a4, a5, Kortverhalen
Leesniveau
AVI M4, AVI E4, AVI 4, AVI 5
Titel
Tien minuten verhalen voor kinderen van 7-8 jaar
Auteur
Selma Noort
Illustrator
Natascha Stenvert
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2022
73 p. : ill.
ISBN
9789048746798 (hardback)

Besprekingen

Een bundel met verhaaltjes die in tien minuten te lezen zijn. In elk verhaal gebeurt er iets grappigs in het samengestelde gezin met zes kinderen, een inwonende opa en hun huisdieren. Met verhalen over na-apen, een nieuwe lieveling van opa en een verstopping van het toilet. In vriendelijke en grappige stijl geschreven. Met lieflijke gekleurde illustraties. AVI M4 en AVI E4. Selma Noort (Leiden, 1960) is een alom bekende Nederlandse schrijver, kunstschilder en jeugdauteur. Ze schreef meer dan zestig boeken. Ze won eerder de prestigieuze Zilveren Griffel. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Selma Noort

Selma Noort (Leiden, 7 april 1960) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster en kunstschilder.

Biografie

Noort studeerde voor kleuterleidster aan de kleuterkweekschool in Leiden, toen ze haar eerste boek, Ik hoef niet op schoot, schreef. Selma Noort kwam in contact met Miep Diekmann, die ervoor zorgde dat het boek gepubliceerd werd bij Uitgeverij Leopold. Het boek deed het goed en werd het vertaald naar het Duits en Deens. Een aantal andere boeken volgden, waarbij Noort zich vooral richtte op oudere kinderen. Uiteindelijk werd Noort, na een periode in de Verenigde Staten, in 1989 voltijds schrijfster. Hierna nam haar oeuvre snel toe.

Naast haar schrijverschap treedt Selma Noort regelmatig op via de Schrijverscentrale in bibliotheken en op scholen en PABO’s met educatieve workshops en voorstellingen over haar boeken en het schrijverschap in het algemeen, en werkt zij voor de Stichting Schoolschrijver als schoolschri…Lees verder op Wikipedia