Boek
Nederlands

Lieve Stine, weet jij het? : 20 vragen over het leven

Stine Jensen (auteur), Sverre Fredriksen (illustrator)
+1
Lieve Stine, weet jij het? : 20 vragen over het leven
×
Lieve Stine, weet jij het? : 20 vragen over het leven Lieve Stine, weet jij het? : 20 vragen over het leven

Lieve Stine, weet jij het? : 20 vragen over het leven

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Wat zegt jouw kledingstijl over jou? Moet je altijd naar je ouders luisteren? Filosofe Stine Jense beantwoordt twintig vragen van kinderen van 10 t/m 12 jaar, soms met opdrachtjes. Met stripachtige illustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Filosofie
Titel
Lieve Stine, weet jij het? : 20 vragen over het leven
Auteur
Stine Jensen
Illustrator
Sverre Fredriksen
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2014
124 p. : ill.
ISBN
9789020621075 (hardback)

Besprekingen

Mooi vormgegeven, uitnodigend brievenboek met letterlijk een 'sleuf van de brievenbus' in de voorkaft. Twintig boeiende levensvragen van kinderen (10 t/m 12 jaar) passeren de revue. De bekende filosoof Stine Jensen beantwoordt elke vraag van het kind uitgebreid en op persoonlijke wijze op basis van levenservaring, menselijk inzicht, filosofische uitgangspunten en begripsvorming. Soms maakt ze gebruik van opdrachtjes, waarbij (keuze)lijstjes – een mate van zelfreflectie – een belangrijke rol spelen. Een kleine keuze uit de gestelde vragen zijn: Waarom lieg ik? Wie is de baas over mijn leven? Mag ik wraak nemen? Hoe word ik gelukkig? De opzet van het brievenboek is vlot, helder van format, inhoudelijk populair van toon, levendig en fleurig, geanimeerd. Hier en daar geïllustreerd met stripachtige illustraties in zwart-wit en kleur. Feitjes, weetjes, uitspraken van filosofen (van Aristoteles tot Kant, van Rousseau tot Foucault) worden in de antwoorden verwerkt. In de inhoudsopgave staan a…Lees verder

Over Stine Jensen

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vera de Kok

Stine Jensen (Hillerød, 13 januari 1972) is een Deens-Nederlands filosofe en publiciste. Ze werd geboren in Denemarken, maar kwam al voor haar eerste verjaardag samen met haar ouders en tweelingzus Lotte Jensen naar Nederland omdat haar vader daar werk vond. Ze heeft nog altijd de Deense nationaliteit.

Leven en werk

Zij studeerde literatuurwetenschappen (cum laude afgestudeerd) en filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tussen 2002 en 2007 pendelde ze tussen Amsterdam en Istanboel; ze woonde enige tijd in de Turkse metropool om te schrijven aan haar boek Turkse vlinders over interculturele liefdesrelaties. Ook was zij docente aan de Vrije Universiteit.

Jensen schreef meer boeken, vaak vanuit een filosofisch perspectief. Daarnaast schrijft ze columns voor NRC Handelsblad. Ook verschenen er bijdragen van haar in diverse tijdschriften, waaronder Armada, Biografie Bulletin, en Filosofie…Lees verder op Wikipedia