Boek
Nederlands

Vriendschap is alles

Stine Jensen (auteur), Karst-Janneke Rogaar (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Wanneer is een vriend een echte vriend? Lees van alles over vriendschappen, zoals over soorten, aantallen, nieuwe vrienden en dierenvrienden. Met verhalen van kinderen en vriendschappen in boeken. Met kleurrijke illustraties.Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.
Onderwerp
Vriendschap
Titel
Vriendschap is alles
Auteur
Stine Jensen
Illustrator
Karst-Janneke Rogaar
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Uitgeverij Kluitman, © 2018
119 p. : ill.
ISBN
9789020622348 (hardback)

Besprekingen

Op een lichtvoetige manier onderzoekt filosofe en inmiddels ‘vriendschapsprofessor’ Stine Jensen in dit kleurrijke boek het thema vriendschap. Daarbij komen kinderen aan het woord, maar ook volwassenen. De auteur vertelt over eigen ervaringen en er zijn doorkijkjes vanuit de filosofie, de (kinder)literatuur en het leven van alledag. Als door een kaleidoscoop wordt er naar vriendschap gekeken, erover geschreven en verteld: soorten vriendschappen, vriendschappen van meisjes, jongens, vriendschap met dieren of knuffels, virtuele vriendschap. Ingegaan wordt op een leven met vrienden, maar ook zonder vrienden. Vriendschappen kunnen oppervlakkig zijn, maar ook soulshaking diep. Wat is het verschil tussen verliefdheid en vriendschap? Hoe maak je vrienden en... hoe beëindig je vriendschap? De informatie wordt op veelkleurige wijze gepresenteerd, inclusief lijstjes, wist je dats, een vriendschapstest en tientallen herkenbare levensvoorbeelden. De tekst wordt gecompleteerd met stoere, vrolijke,…Lees verder

Over Stine Jensen

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vera de Kok

Stine Jensen (Hillerød, 13 januari 1972) is een Deens-Nederlands filosofe en publiciste. Ze werd geboren in Denemarken, maar kwam al voor haar eerste verjaardag samen met haar ouders en tweelingzus Lotte Jensen naar Nederland omdat haar vader daar werk vond. Ze heeft nog altijd de Deense nationaliteit.

Leven en werk

Zij studeerde literatuurwetenschappen (cum laude afgestudeerd) en filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tussen 2002 en 2007 pendelde ze tussen Amsterdam en Istanboel; ze woonde enige tijd in de Turkse metropool om te schrijven aan haar boek Turkse vlinders over interculturele liefdesrelaties. Ook was zij docente aan de Vrije Universiteit.

Jensen schreef meer boeken, vaak vanuit een filosofisch perspectief. Daarnaast schrijft ze columns voor NRC Handelsblad. Ook verschenen er bijdragen van haar in diverse tijdschriften, waaronder Armada, Biografie Bulletin, en Filosofie…Lees verder op Wikipedia