Boek Nederlands

Knuffelboekje Poes : met knisperoortjes

Surya Sajnani (auteur)

Knuffelboekje Poes : met knisperoortjes

Surya Sajnani (auteur)
  • Vanaf 0-2 jaar
In de reeks:
Vierkante, gewatteerde, stoffen leporello met illustraties in zwart-wit met een enkel kleuraccent van zes dieren, zoals een poes, een hond, een wasbeer en een bij. Met twee knisperoortjes om aan te friemelen. Vanaf ca. 3 maanden.
Onderwerp
Dieren
Titel
Knuffelboekje Poes : met knisperoortjes
Auteur
Surya Sajnani
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Friendly faces in the garden
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2016
[6] p. : ill.
ISBN
9789021676883 (paperback)

Besprekingen

Dit stoffen boekje is voor baby’s een eerste kennismaking met dierengezichtjes. Ze ontmoeten achtereenvolgens poes, hond, wasbeer, konijn, uil en bij. Voor op het titelloze boekje zijn op zeegroene, grof geweven stof de ogen, neus en snorharen van een poes geborduurd, wat een prettig reliëf geeft onder de babyhandjes. Bovenaan steken twee oortjes uit die knisperen. Het boekje kan helemaal worden uitgevouwen tot de zes dierenkopjes naast elkaar te zien zijn, gedrukt in zwart tegen een witte achtergrond, omdat zwart en wit voor baby’s het eerst te onderscheiden zijn. Een lieve toevoeging zijn de zachtroze wangetjes van de dieren en hun naam is er in speelse letters bij gedrukt. Een fraai vormgegeven en originele toevoeging aan het vroegste leesaanbod! In een vergelijkbare uitvoering is ook 'Baby’s eerste knuffelboekje: Beer'* beschikbaar. De handelsuitgave is verpakt in een mooi cadeaudoosje**. Vanaf ca. 3 maanden.

Baby's eerste knuffelboekje

Dit zachte knuffelboekje, dat je als een accordeon kan opvouwen, doet niet mee aan de rage van felle kleuren. Wat een opluchting! Eindelijk verschijnt er een boekje dat aan baby’s toont dat simpel ook leuk kan zijn. Het is zwart-wit, de tinten die zij het beste kunnen zien. Fijn zo, in een wereld waarin kinderen al heel snel overprikkeld geraken. Het boekje is zelfs zo simpel dat er enkel langs binnen prenten van dieren in staan. De buitenkant is volledig grijs, op de voorpagina na, die nog zwart en wit gebruikt om het gezicht van Poes vorm te geven. Ook de prenten van de dieren binnenin zijn gewoon zwart-wit gehouden, op de blos die ze op hun wangen hebben na. Er werd gekozen voor een mix van voor de hand liggende en minder voor de hand liggen de dieren: Poes zelf natuurlijk, dan een hond, een wasbeer, een konijn, een uil en ten slotte een bijtje. De oren van Poes kunnen knisperen. Dit zachte geluid zal baby’s zeker stimuleren. Wel jammer dat de oren vrij klein gehouden zijn, waar…Lees verder