Boek
Nederlands

Hocus, pocus, oei !

Tais Teng (auteur), Riske Lemmens (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Bram is dol op goochelen en krijgt les van een echte goochelaar. Maar tijdens de lessen gaat er weleens iets mis. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Toveren
Leesniveau
AVI 7
Titel
Hocus, pocus, oei ! / Tais Teng ; tek. van Riske Lemmens
Auteur
Tais Teng
Illustrator
Riske Lemmens
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2001
53 p. : ill.
ISBN
90-276-8899-0

Besprekingen

Het leukst in Hocus, Pocus, Oei! is hoe bij Mister Magic alles mis kan gaan. Mister Magic, met zijn sprekende kat Bastet, is een echte tovenaar, die veel liever een goede goochelaar zou zijn. Bram, Rutger en Suzanne gaan bij hem leren goochelen. Zowel bij de tovenaar-goochelaar als bij zijn leerlingen gaat er voortdurend van alles mis. Mister Magic tovert Suzanne druipnat te voorschijn, Suzanne tovert per ongeluk de zon in geconcentreerde vorm naar binnen en Mister Magic valt in zijn eigen toverhoed. Geen echt spectaculaire zaken. Tais Teng heeft er ook subtielere grapjes in zitten. Zo laat hij Rutger zeggen dat oudejaar echt megaheftig was, omdat zijn broer zelf vuurwerk had gemaakt en als je hem nu wat vraagt, zegt die alleen nog maar: "Wat zeg je?"

Rutger komt op het idee om een videoband van de toverclub te maken om op die manier net zo beroemd te worden als Tommy Cooper. De eerste band is niet leuk: alles ging goed. Pas als ze een andere band maken met trucs die all…Lees verder
Bram is dol op goochelen en mag daarom op les bij Mister Magic, een echte goochelaar. Dit is een bijzondere man die, zo blijkt, nog niet alle trucs onder de knie heeft want regelmatig gaat er iets mis, wat zorgt voor komische scènes. In zijn huis woont ook Bastet, een sprekende kat, die het daar voor het zeggen heeft. Een verhaal vol humor, dat mede door een eenvoudig taalgebruik makkelijk leest. De tekst past goed bij de doelgroep: korte zinnen en veel dialoog. Voorzien van grijs ingekleurde zwartwittekeningen. De fleurige kaft toont de goochelaar die in zijn eigen toverhoed verdwijnt. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Tais Teng

Tais Teng, pseudoniem van Thijs van Ebbenhorst Tengbergen ('s-Gravenhage, 14 april 1952), is een Nederlands schrijver/kunstenaar, die bij het grote publiek vooral bekend is vanwege zijn activiteiten voor het Griezelgenootschap.

Biografie

Jeugd

Als kind ambieerde hij een carrière als ruimtepiloot of duiker naar verzonken schatten. Lezen ging niet best en hij kreeg bijles. Uiteindelijk overwon hij zijn aversie tegen lezen en begon hij zelf zijn eigen verhalen te schrijven. Ook toonde hij een talent voor schilderen en tekenen. Hij studeerde korte tijd biologie, maar gaf zijn studie op om zich te concentreren op schilderen, tekenen en het schrijven van korte verhalen.

Sciencefiction

Rond 1971 vestigde hij zich als illustrator/kunstenaar. Zijn belangstelling voor sciencefiction leverde hem enige opdrachten op van uitgevers binnen het genre. SF w…Lees verder op Wikipedia