Boek
Nederlands

De geografische factor : tien landkaarten die de wereldpolitiek verklaren

Tim Marshall (auteur), John Scarlett (inleider), Arian Verheij (vertaler)
+1
De geografische factor : tien landkaarten die de wereldpolitiek verklaren
×
De geografische factor : tien landkaarten die de wereldpolitiek verklaren De geografische factor : tien landkaarten die de wereldpolitiek verklaren

De geografische factor : tien landkaarten die de wereldpolitiek verklaren

Analyse van de wereldwijde geopolitieke situatie.
Onderwerp
Geopolitiek
Titel
De geografische factor : tien landkaarten die de wereldpolitiek verklaren
Auteur
Tim Marshall
Inleider
John Scarlett
Vertaler
Arian Verheij
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Prisoners of geography : ten maps that tell you everything you need to know about global politics
Uitgever
Amsterdam: De Geus, © 2019
320 p. : ill.
ISBN
9789044542189 (paperback)

Besprekingen

De auteur, een bekende Britse journalist, belicht aan de hand van tien landkaarten de geschiedenis, politieke ontwikkeling, ambities, angsten en (on)mogelijkheden van diverse landen en gebieden in de wereld. De geografische ligging, bodem, natuurlijke obstakels, het klimaat en de bevolking verklaren de plaats van landen in de wereld en hun verhouding met de omgeving. Behalve Rusland en China komen ook de Verenigde Staten en West-Europa aan bod. Buitengewoon interessant, omdat het boek zowel de actuele ontwikkeling als de langere termijn in ogenschouw neemt. Goed leesbaar; met literatuuroverzicht en register. Zeer goede prijs-kwaliteit-verhouding. Voor een breed publiek geschikt.

Over Tim Marshall

Timothy ("Tim") Marshall (8 juli 1988) is een Noord-Iers voetbalscheidsrechter. Hij was in dienst van FIFA en UEFA tussen 2015 en 2019. Ook leidt hij wedstrijden in de NIFL Premiership.

Op 2 juli 2015 debuteerde Marshall in Europees verband tijdens een wedstrijd tussen Sant Julià en Randers in de voorronde van de UEFA Europa League; het eindigde in 0–1 en Marshall gaf twee spelers één gele kaart, één speler twee gele kaarten en één speler een rode kaart. Zijn eerste interland floot hij op 13 november 2015, toen Luxemburg met 1–0 won van Griekenland door een doelpunt van Aurélien Joachim. Tijdens dit duel gaf Marshall een gele kaart aan de Griekse middenvelder Andreas Samaris.

Interlands

Zie ook

  • Lijst van voetbalscheidsrechters
Lees verder op Wikipedia