Strip
Nederlands

Mijn muze ligt in de zetel

Wide Vercnocke (auteur)

Mijn muze ligt in de zetel

Genre:
Een ironische autobiografische ode van de auteur aan zijn zetel. ‘Mijn muze’ is opgebouwd uit twaalf anekdotische scènes die quasi allemaal vertrekken van, eindigen in of zich afspelen rond de zetel. Het zijn twaalf absurde overpeinzingen over het zetelhangen – het bewust niets doen - in het leven en de fantasie van de auteur. Achter ledigheid kan een rijke innerlijke wereld schuilgaan, zo blijkt.
Titel
Mijn muze ligt in de zetel
Auteur
Wide Vercnocke
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Bries, 2013
[80] p. : ill.
ISBN
9789461740052 (paperback)

Over Wide Vercnocke

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Romboutman

Wide Vercnocke (Leuven, 28 november 1985) is een Belgisch tekenaar en illustrator.

Biografie

Wide Vercnocke werd geboren in Leuven op 28 november 1985, als jongste zoon van Rombout Vercnocke (1955) en Else Dierck (1957-2014), beiden licentiaat Germaanse Filologie. Hij groeide op in Kortenberg en doorliep daar de lagere school. Al vroeg bleek zijn tekentalent. Daarom koos hij voor de kunsthumaniora aan het Heilig Hart Instituut te Heverlee. Vercnocke bekwaamde zich verder aan de Sint-Lukas Hogeschool te Brussel (nu Campus Sint-Lukas) waar hij het Masterdiploma haalde in de Beeldende Kunsten, afdeling Grafisch Ontwerp (2010).

Zijn afstudeerwerk aan Sint-Lukas werd meteen zijn eerste gepubliceerde strip: "Mijn Muze ligt in de zetel" (2013). Daarna volgden "Wildvlees" (2014), "Narwal" (2016) en "Drieman" (2020). Alle strips werden gepubliceerd door de uitgeverij "Bries".

Tussendoor werkt hij als freelancer. Tekeningen v…Lees verder op Wikipedia