Boek
Nederlands

Het huis van Hopper

+1
Het huis van Hopper
×
Het huis van Hopper Het huis van Hopper

Het huis van Hopper

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Bezoek de huizen van twintig bekende kunstenaars uit de 19e eeuw en 20ste eeuw. Met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Kunst, Kunstenaars
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Het huis van Hopper
Auteur
Yvonne Jagtenberg
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2022
[48] p. : ill.
ISBN
9789045125831 (hardback)

Besprekingen

Een leerzaam prentenboek over beeldende kunst en kunstenaars. Het boek behandelt twintigste eeuwse kunstenaars als Hopper, Matisse, Morandi, Klee, Van Gogh, Munch, Hockney, Kahlo, Picasso, Chagall, Margritte, Rego, Moderson Becker, Salomon, Rothko en Calder. Verteld wordt hoe de kunstenaars leefden, wat voor soort kunst zij maakten en wat hen bijzonder maakte. In korte, heldere zinnen en in een opgewekte stijl geschreven. Met grote, speelse, geschilderde kleurenillustraties toont het boek de kunstenaars in hun huis of studio, in een creatieve benadering van de stijl van de betreffende kunstenaar. Yvonne Jagtenberg (Tilburg, 1967) is een alom bekende Nederlandse schrijver, illustrator en jeugdauteur. Ze schreef meer dan zestig boeken. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven. Geschikt voor lezers vanaf ca. 8 jaar.

Over Yvonne Jagtenberg

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Yvonne Jagtenberg

Yvonne Jagtenberg (Tilburg, 8 december 1967) is een Nederlands auteur, scenarioschrijver en illustrator.

Biografie

Jeugd en opleiding

Jagtenberg werd geboren in Tilburg. Na de pabo bezocht ze de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Daarna werkte ze een tijdje als autonoom kunstenares.

Loopbaan

Jagtenberg debuteerde in 1994 haar kinderboek Een man voor juf Jet. In 2001 verscheen haar eerste prentenboek Een bijzondere dag, dat ze zelf schreef en illustreerde. Dit boek won in datzelfde jaar de Pluim van de Maand. In 2002 ontving zij de Charlotte Köhler Stipendium voor haar gehele oeuvre. In 2006 won ze voor haar boek Balotje en het paard de literatuurprijs Vlag en Wimpel. Jagtenberg schreef samen met Arno Kranenborg ook de scenario's voor de speelfilm My Love My Life. Ook heeft ze een kindermeubellijn ontworpen ond…Lees verder op Wikipedia