De mobiele zadenbib van Elsene

Onze participatieve zadenbibliotheek bevindt zich in Biblio XL (Mercelisstraat). Je vindt er zaden terug voor groenten, kruiden en bloemen.

Heb je reeds groene vingers of ben je een beginnende tuinier? Iedereen vindt zijn gading in ons grote aanbod aan soorten en variëteiten. Samen creëren we groene hoekjes in de stad en maken we de buurt biodiverser!

Zadenbib

Makkelijk te gebruiken

Het principe van de zadenbib is gebaseerd op uitwisseling en vertrouwen. Aan elke persoon die zaden leent, wordt gevraagd om ook weer zaden binnen te brengen. Gelieve alleen de hoeveelheid zaadjes te nemen die je nodig hebt, zo kan de zadenbib blijven bestaan.

Graag! Maar ik heb geen zaadjes…

Geen probleem. Kom naar onze tweemaandelijkse Seed Swap evenementen, ontmoet er andere bewoners met een groene passie en verzamel er je eerste zaden. Of leer hoe je zelf zaden kan oogsten.

Hoezo, een mobiele zadenbib?

We kozen voor een zadenbib op wielen zodat we er workshops op locatie mee kunnen geven. Denk aan thema’s als zaaitechnieken, thee maken, bijenteelt, wilde planten, het bewaren van groenten, enzovoort. Het volledige programma vind je terug op de website van de Franstalige bibliotheek: www.biblioxl.be en via de Facebookpagina van de Zadenbib: https://www.facebook.com/LaGrainothequeMobileXL/

Gebruik deze zadenenveloppe om je volgende oogst in te stoppen

Hierbij gelden twee regels:

  • Gelieve geen zaden binnen te brengen als je chemisch-synthetische pesticiden gebruikt in je tuin.
  • Let erop dat je geen onrijpe of hybride (F1) zaden teruggeeft.
enveloppe

 

zadenbib
zadenbib