Volwassenen

Bibliotheek Sans Souci is een plek waar iedereen welkom is. Gelijk welke taal je spreekt, wat je achtergrond, je huidskleur, je gender, je land van oorsprong of je seksuele geaardheid is; wees welkom zonder zorgen. In onze bibliotheek vind je voornamelijk romans en informatieboeken in het Nederlands, maar ook boeken in het Engels, Duits, Spaans, Italiaans en Portugees. Ontdek ook onze fijne activiteiten.

 

Black History Month

In oktober vertoonden we de film Lumumba van Raoul Peck en sprak Billy Kalonji over het belang van Black History Month in België. Diversiteit is echter, net als andere thema's zoals gender of duurzaam leven, een blijvend accent in onze werking en onze collectie.

Bibnocturne

Op 22 november 2019 zijn de Elsense bibliotheken 's avonds open van 17.00 tot 22.00 uur voor de jaarlijkse bibliotheeknocturne. Kom spelen op echte retro arcadegames in Bibliotheek Sans Souci en in BiblioXL en laat je meevoeren door de verhaaltjes van de digitale vertelkiosk.

Samenlezen

Samenlezen, dat is samen met andere mensen een gedicht, een fragment of volledig verhaal lezen, erover praten, mijmeren, genieten. Zo kan literatuur verbinden.