Pour ceux qui apprennent le néerlandais

La bibliothèque est un endroit fantastique pour ceux qui apprennent le néerlandais. Vous y trouverez des livres des cours, de simples supports de lecture, le journal, mais aussi un endroit confortable pour étudier et quelqu'un au bureau qui se fera un plaisir de vous aider.

Boeken om Nederlands te leren

In de bibliotheek vind je veel boeken om Nederlands te leren. Er zijn oefenboeken met grammatica of spelling. Maar je kan in de bibliotheek ook 'Wablieft' lezen, een krant in gemakkelijk Nederlands. Of neem een leesboek in gemakkelijk Nederlands mee naar huis.

Leesboeken gemakkelijk Nederlands

Wie zijn of haar Nederlands wil oefenen, kan romans ontlenen die zijn vertaald in eenvoudig Nederlands. Deze boeken bevinden zich in de NT2-sectie, naast de opleidingscursussen Nederlands. Aarzel niet om hulp te vragen bij de receptie. We helpen je graag bij het vinden van leesbare boeken op basis van je leesniveau.

Wablieft-krant

Wablieft is een krant die het nieuws van de afgelopen week vertaalt naar eenvoudig Nederlands. De krant verschijnt elke woensdag en je kan hem in onze bibliotheek zowel in papieren als in digitale vorm lezen.

Woordenboeken

Onze collectie bevat woordenboeken van en naar het Engels, Frans, Spaans, Portugees, Duits en Arabisch