Geen idee wat je wilt lezen? Als alternatief voor het struinen door de boekenrekken geven we je hier enkele supertips mee. We geven je zoekadvies in onze catalogus, tippen je de beste boeken van de bibmedewerkers en voorzien ook de mogelijkheid om verrassingspakketten te bestellen in de afhaaldienst.

Enkele zoektips in de catalogus

• Via deze link kan je “Iets nieuws ontdekken”. Klik op “bekroonde werken”, “verfilmde boeken” of “nieuw en aangekondigd” en scroll door het aanbod. Als je doorklikt op “Waar staat het” krijg je te zien of het boek of de dvd beschikbaar is.
  • Voor kinderen is er BIEBLO. Klik eerst drie thema’s aan en vervolgens krijg je een selectie boekentips uit Bibliotheek Sans Souci!
  • Zin in een “specialleke”: hier een aantal toffe lijstjes uit onze catalogus om uit te kiezen:

👍 Kies een ‘dwarsligger’, een roman in een handig zakformaat.

👍 De young adults collectie is ook voor volwassenen de moeite.

👍 Een graphic novel lezen is altijd een goed idee.

👍 Autobiografieën zijn een zeer gegeerd genre.

👍 Dystopische of utopische verhalen zijn heel erg van deze tijd.

👍 Vegetarisch koken uitproberen?

Boekentips van de bibmedewerkers

👍 Bibliothecaris Freya tipt: ‘Lanny’ van Max Porter (NL / EN)

👍 Collectiemedewerker Sarah tipt: ‘Liefde’ van Karl Ove Knausgard (“Golden classic”)

👍Baliemedewerker Mathieu tipt: ‘Terug naar Reims’ van Didier Eribon (“Zot fantastisch boek!”)

👍 Bibmedewerker Willem tipt: ‘Every Day Is for the Thief’ van Teju Cole

👍 Catalograaf Frank tipt: 'Heerschappij' van Tom Holland ("Eens je begint te lezen dan laat het je niet meer los, zelf als je weet hoe het afloopt")

👍 Educatief medewerker Louise tipt: ‘Winter’ van Ali Smith

👍 Educatief medewerker Eva tipt: ‘Habibi’ van Craig Thompson (“Extra dikke graphic novel met weergaloze tekeningen ”)

Bestel een verrassingspakket

Het bestelformulier voor de afhaaldienst voorziet in de optie om een verrassingspakket aan te duiden. Op basis van jouw voorkeuren (favoriete genre, uitgekozen thema, lievelingsschrijvers...) maken we een boekenpakket voor je klaar.

Verrassingspakket