Living Stories

Onder het label ‘Living Stories’ organiseert Bib Sans Souci verschillende gezellige literatuuractiviteiten. We creëren een intieme woonkamer op locatie: van dakterras tot parkje, van bibliotheek tot living. Boeken worden driedimensionaal, namen worden stemmen, levensverhalen worden inspiratie. Verwacht geen klassieke lezingen maar levendige literatuur in de diverse context van Elsene. Jong of oud? Boekenverslinder of literaire leek? Kom proeven van welgemikte woorden en laaf jezelf aan verslavende verhalen.

Dit was Living Stories 2022

De levende bibliotheek (12/02)

levendebib

Living Stories ontvangt de levende bibliotheek, een tête-à-tête voorbij het stereotype. 
Een Levende Bibliotheek is zoals een gewone bibliotheek. Alleen ontleen je er geen boeken maar echte mensen. Mensen van vlees en bloed die op een bepaald moment in hun leven geconfronteerd werden met een vooroordeel en die ervaring graag delen. Van drankverslaafde tot feministe, van veganist tot dakloze. De Levende Bibliotheek nodigt hen uit om in gesprek te gaan met bezoekers om stereotypen te doorbreken. 

Literair aperitief met Tjitske Jansen & Maxime Garcia Diaz (20/05)

literair_aperitief

Een after work-editie van Living Stories met twee opvallende Nederlandse dichteressen uit verschillende generaties maar met eenzelfde liefde voor taal en performance. Tjitske Jansen en Maxime Garcia Diaz brengen eigen werk en gaan daarna met elkaar in gesprek op het dakterras van Den Teirling. Heel welkom om te proeven van deze sprankelende literaire cocktail, een drankje en hapje en een babbel achteraf. 

Gestript met Judith Vanistendeael & Ben Gijsemans (10/09)

Living Stories Gestript

 

Neem een kijkje in de coulissen van het unieke stripuniversum van Ben Gijsemans en Judith Vanistendael. We strippen de grenzen weg tussen tekenaar en lezer en nodigen je uit voor een intiem gesprek in een gezellige woonkamer in Elsene. 

Open Mic (19/11)

open mic

NL: Smeer je stembanden want wij willen jou horen, zowel op het podium als in het publiek. Bib Sans Souci, SpeakEasy Spoken Word Bxl en Pilar organiseren een Open Mic in Bar Pilar rond het festivalthema Order to Disorder. Structuren, chaos, patronen of orde? Alles kan! Kom luisteren naar een aanstekelijke mix van spoken word, muziek en slam poetry. Of nog beter: grijp zelf de microfoon en betover het publiek met jouw woorden.

ENG: Warm up your vocal chords because we want to hear your voice, both on stage and in the audience. Bib Sans Souci, SpeakEasy Spoken Word BXL and Pilar are organising an open mic-evening on Wednesday 19 September in Bar Pilar. Come and listen to a contagious mix of spoken word, music and slam. Or even better: grab the microphone yourself and enchant the audience with your words.

 

Dit was Living Stories 2021

Klein debutantenfestijn (11/06)

Living Stories 2021

We halen onze gezellige woonkamer naar buiten en laten er drie frisse debutantes in zetelen.
Klap op vrijdagavond 11 juni je scherm dicht en kom naar ons after work auteursevenement op het dakterras van Den Teirling.
Amarylis De Gryse, Salma Nachi en Lisa Huissoon lezen voor uit hun debuutroman en gaan daarna met elkaar in gesprek.

Stilte

Living Stories: familie-editie (09/10)

Love

Op zaterdag 9 oktober nodigen we families en kinderen uit voor een auteurslezing op kindermaat, verteltheater en een creatieve workshop. Fleur Pierets en Fatinha Ramos stellen hun boek 'Love around the world' voor en dagen het publiek uit om met het thema aan de slag te gaan. En Audrey De Ro speelt de voorstelling ‘Kleine verhalen voor grote oren’. Een leuke literaire dag voor grote én kleine toehoorders. 

Vers van het mes (22/10)

Vers

Living Stories meets Vers van het mes. Wij serveren u drie veelbelovende ongepubliceerde dichters. Met als hoofdgerecht een poëzie-avond en als voorgerecht drie zaterdagen samenlezen.  

Living Stories: pas de deux (26/11)

Twee schrijvers : Josse De Pauw en Thomas Gunzig. Un fauteuil.
Samen een pas de deux lumineux.

La Biblio XL et Bib Sans Souci ont le plaisir de vous inviter à une nouvelle édition de Living Stories.
Je ontdekt er twee boeken en twee stemmen. Et leurs couleurs partagées.
Une pirouette littéraire voor boekenwurmen ou des curieuzeneuzen.
Welkom !

Beluister de podcast hier
LS