Nederlandstalige collectie

Kom de verhalen ontdekken in onze bibliotheken. Neem plaats in onze leeszaal, schuil in een leeshoekje of kies een stapel boeken uit voor thuis. Je mag per lidkaart 15 materialen uitlenen, gedurende drie weken.

Prentenboeken

prentenboeken

In de bibliotheek kan je allerlei mooie prentenboeken uitlenen, of ter plaatse lezen. Er zijn babyboekjes (0-3jaar) en    prentenboeken voor kleuters en peuters (3-6jaar). Kan je niet naar de bibliotheek komen? Geen nood, je kan onze digitale prentenboeken thuis lezen op je smartphone, tablet of computer.

Boeken

bib

Zowel voor kinderen, young adults als volwassenen hebben we een uitgebreid aanbod boeken. Romans, klassiekers en de nieuwste aanwinsten vind je bij de fictie. In onze non-fictie afdeling kan je alles vinden over koken, reizen, mentale gezondheid, planten en nog veel meer.

Bovendien hebben we ook een fijne collectie poëzie, gedichten en essays.

Strips, graphic novels en manga's

strips

 We hebben een uitgebreide collectie van strips voor jongeren en kinderen, graphic novels (beeldromans) en manga's. Deze laatste zijn Japanse stripverhalen voor jongvolwassenen en volwassenen. Ontdek de collectie in de bib. 

Kamishibai

Ken jij Kamishibai? Dat is een vorm van Japans verteltheater en betekent letterlijk papieren drama. Kamishibai ontstond in Japanse boeddhistische tempels in de 12e eeuw. Monniken gebruikten bij Kamishibai zogeheten emaki ,rolposters met een afbeelding om verhalen te vertellen met een moraal.

Kamishibai

In de bib hebben we een collectie kamishibai-vertelplaten die je kan uitlenen en een mooi Japans verteltheater dat je in de bibliotheek kan gebruiken. Weet je niet hoe het werkt? Vraag aan onze baliemedewerkers om je te helpen.