Wegens gekende redenen vervangen we de geplande bibnocturne op vrijdag 20/11 door een online evenement: we streamen live vanuit de bib om 20u het dubbelinterview (NL/FR) met schrijfsters Lize Spit ('Het smelt') en Aïko Solovkine ('Rodéo') op onze…

Lees verder

In oktober hebben we weer heel wat fijne voorleesuurtjes voor jou in petto! We vatten ze voor jou hier nog even samen:
- 3/10: Tweetalig peutervoorleesuurtje NL/FR! Bibmedewerker Louise leest in het Nederlands en het Frans…

Lees verder
BLM

Black Literature Matters - 17/10

NL/ Net als vorig jaar willen we in oktober focussen op de Afrikaanse diaspora en de rijkdom die dat oplevert, in het bijzonder in de literatuur. We nodigen daarom op zaterdag 17 oktober schrijver Sulaiman Addonia en illustrator ANSO (Anne-Sophie Opara) uit. Inschrijven is verplicht. Alle info over dit event vind je hier.

EN/ Just as last year we would like to focus on the African diaspora and the richness that this generates, especially in literature. We therefore invite writer Sulaiman Addonia and illustrator ANSO (Anne-Sophie Opara) on Saturday October 17th. Registration is required. You can find all the information on the event here.

Lees verder
Nicolas Decloedt

Literair diner met Nicolas Decloedt

Voor de zomeractie '1 stad, 19 boeken' was topchef Nicolas Decloedt van Humus x Hortense onze boekenambassadeur. Hij koos voor het boek de kolibrie van Sandro Veronesi.

Heb je zin om te proeven van dit boek én van het heerlijke eten van Nicolas Decloedt? Schrijf je dan gauw in voor het literair diner op maandag 5 oktober. Op het programma: een viergangenmenu, met tussendoor een aantal fragmenten uit het boek De kolibrie.

We starten om 18 uur in de bibliotheek en trekken vervolgens samen naar Humus x Hortense, op een steenworp van de bibliotheek.

Prijs per persoon is 70 euro, alles inbegrepen. Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt en gegeerd!

Inschrijven is verplicht en kan hier.

Lees verder
Boekenverkoop

Boekenverkoop

Van 1 t.e.m. 17 oktober verkoopt de bib haar afgevoerde boeken. Lees er hier meer over.

Lees verder
Living

Ontdek onze najaarsactiviteiten!

De lockdown was een stilteperiode voor het culturele leven en ook in de bib werden toen alle auteurslezingen en workshops geannuleerd. Maar dit najaar zijn we terug, gewapend met een coronaproof bibprogramma. Wil je al eens piepen wat we in petto hebben voor jong en oud? Ontdek hier ons najaarsprogramma!

Lees verder

Inschrijvingen Club Sans Souci 2020-2021

Op 16 september start de Club Sans Souci terug op. Kinderen van 6 tot 12 jaar leren in deze toffe ateliers programmeren, robotjes maken, 3D-printen etc. Iets voor jou of voor jouw kind? Inschrijven kan vanaf woensdag 2 september!

Lees verder
vu

Nieuwe voorleesuurtjes!

Op zaterdag 5 september start een nieuwe reeks voorleesuurtjes. Iedere 2de en 4de zaterdag van de maand om 11u is voorleesvrijwiliger Erik van de partij voor kinderen van 4-8 jaar. Iedere 1ste zaterdag is er een peutervoorleesuurtje voor kindjes van 1-4 jaar. Op andere zaterdagen wordt er soms in andere talen gelezen, zijn er tweetalige voorleesuurtjes of iets anders speciaals. Bekijk hier het overzicht van de voorleesuurtjes van dit najaar!

Lees verder
wise

De bib sluit van 23 t.e.m. 25 september

Wij sluiten van woensdag 23 t.e.m. vrijdag 25 september de deuren om over te schakelen naar nieuwe bibliotheeksoftware. Op zaterdag 26 september vanaf 14u ben je opnieuw welkom in de bib (dus uitzonderlijk zijn we dan enkel open in de namiddag) en kunnen wij jou nóg beter van dienst zijn. Wie in deze periode boeken of ander materiaal terug moet inleveren, mag deze wat langer houden. We verlengen de inlevertermijn, zodat je geen boete krijgt.

Lees verder
dichters van wacht

Morgen woe 19/08: Dichter van Wacht Petit Jean in Bib Sans Souci

DICHTERS VAN WACHT - op consultatie bij een dichter

Blijf je dicht bij huis deze zomer? Verken dan nieuwe horizonten in eigen land. Aansluitend op de voorbije telefonische poëzieconsultaties duikt her en der in Brussel een gedichtenapotheek op. Je kan er op consultatie bij een (slam)dichter, die je voorleest uit eigen werk. Kom dichter, ga zitten en laat je verrassen door woorden in al hun kleuren. Kom even op adem in de drukte van de dag. Of laat je meevoeren tot ver buiten de grenzen van je hoofd. Want gedichten brengen je overal.

Lees verder