Zadenbib
In de kijker

Zadenbibliotheek

De mobiele zadenbib van Elsene
Het idee voor een zadenbib ontstond in 2020 tijdens de lockdown. Op initiatief van een enthousiaste bewoonster en met de steun van de Franstalige en Nederlandstalige bibliotheek, lanceren we …

Lees verder
buitenspeeldag logo

Fundels

De bib biedt opnieuw fundels aan! Fundels, dat zijn digitale prentenboeken of eerste lezer-boeken, die meer zijn dan gewoon een boek. Meld je aan via mijnbibliotheek en neem een kijkje in het aanbod. Je kan 7 fundels lenen voor vier weken.

Lees verder
Dubbelinterview

Livestream met Lize Spit (NL) & Aïko Solovkine (FR)

Wegens gekende redenen vervangen we de geplande bibnocturne op vrijdag 20/11 door een online evenement: we streamen live vanuit de bib om 20u het dubbelinterview (NL/FR) met schrijfsters Lize Spit ('Het smelt') en Aïko Solovkine ('Rodéo') op onze Facebook-pagina. Beide schrijfsters zijn zowel qua thematiek als qua succes van hun debuut aan elkaar verwant. Presentator Korneel De Clercq (Radio 1) is de gastheer van dienst.

Je hoeft je niet in te schrijven, het interview verschijnt automatisch op onze Facebook-pagina.

Naar de livestream! (20/11, 20u)

Lees verder
vu

Voorleesuurtjes in oktober

In oktober hebben we weer heel wat fijne voorleesuurtjes voor jou in petto! We vatten ze voor jou hier nog even samen:

- 3/10: Tweetalig peutervoorleesuurtje NL/FR! Bibmedewerker Louise leest in het Nederlands en het Frans voor aan kinderen van 1-4 jaar

- 10/10: Bibmedewerker Erik leest voor in het Nederlands aan kinderen van 4-8 jaar oud. Het thema is: 'Verhalen in alle kleuren & poëzie!"

- 17/10: Tweetalig voorleesuurtje EN/NL! Voorleesvrijwilliger Ati en bibmedewerker Louise lezen voor in het Engels en het Nederlands voor kinderen van 4-8 jaar oud. Omdat dit kadert binnen het event 'Black Literature Matters' vragen we om voor dit voorleesuurtje uitzonderlijk wel in te schrijven. Dat kan via deze link. Wat er nog op het programma staat lees je hier.

- 24/10: Voorleesvrijwilligers Erik en Arsenia lezen voor in het Nederlands voor kinderen van 4-8 jaar oud

- 31/10: Tweetalig voorleesuurtje NL/FR! Bibmedewerker Louise en een collega van de Franstalige bibliotheek BiblioXL lezen voor in het Nederlands en het Frans voor kinderen van 4-8 jaar oud.

Inschrijven is niet nodig en het voorleesuurtje is helemaal gratis! Welkom!

Lees verder
BLM

Black Literature Matters - 17/10

NL/ Net als vorig jaar willen we in oktober focussen op de Afrikaanse diaspora en de rijkdom die dat oplevert, in het bijzonder in de literatuur. We nodigen daarom op zaterdag 17 oktober schrijver Sulaiman Addonia en illustrator ANSO (Anne-Sophie Opara) uit. Inschrijven is verplicht. Alle info over dit event vind je hier.

EN/ Just as last year we would like to focus on the African diaspora and the richness that this generates, especially in literature. We therefore invite writer Sulaiman Addonia and illustrator ANSO (Anne-Sophie Opara) on Saturday October 17th. Registration is required. You can find all the information on the event here.

Lees verder
Nicolas Decloedt

Literair diner met Nicolas Decloedt

Voor de zomeractie '1 stad, 19 boeken' was topchef Nicolas Decloedt van Humus x Hortense onze boekenambassadeur. Hij koos voor het boek de kolibrie van Sandro Veronesi.

Heb je zin om te proeven van dit boek én van het heerlijke eten van Nicolas Decloedt? Schrijf je dan gauw in voor het literair diner op maandag 5 oktober. Op het programma: een viergangenmenu, met tussendoor een aantal fragmenten uit het boek De kolibrie.

We starten om 18 uur in de bibliotheek en trekken vervolgens samen naar Humus x Hortense, op een steenworp van de bibliotheek.

Prijs per persoon is 70 euro, alles inbegrepen. Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt en gegeerd!

Inschrijven is verplicht en kan hier.

Lees verder
Boekenverkoop

Boekenverkoop

Van 1 t.e.m. 17 oktober verkoopt de bib haar afgevoerde boeken. Lees er hier meer over.

Lees verder
Living

Ontdek onze najaarsactiviteiten!

De lockdown was een stilteperiode voor het culturele leven en ook in de bib werden toen alle auteurslezingen en workshops geannuleerd. Maar dit najaar zijn we terug, gewapend met een coronaproof bibprogramma. Wil je al eens piepen wat we in petto hebben voor jong en oud? Ontdek hier ons najaarsprogramma!

Lees verder