Bibliotheek Sans Souci zoekt een nieuwe hoofdbibliothecaris.

Lees verder

Bibmedewerker Willem brengt vier keer per jaar boekjes rond naar de wijkafdelingen van de Nederlandstalige scholen.

Lees verder

GC Elzenhof goes elsewhere

GC Elzenhof gaat een hele poos dicht voor verbouwingswerken. Een aantal activiteiten zullen daarom in de bibliotheek plaatsvinden.

Lees verder

Schrijf je in en word Samenleesbegeleider!

Houd je van gedichten lezen en mijmeren over poëzie? Dan kan je in de bibliotheek een opleiding volgen om Samenleesbegeleider of vrijwilliger te worden.

Lees verder
Jeugdboekenmaand

Jeugdboekenmaand 2019

Er zijn goede vrienden, beste vrienden, verloren en vergeten vrienden, vrienden van op school, vrienden van de voetbalclub, vrienden die familie zijn, oude vrienden, nieuwe vrienden, voorlopig onbekende vrienden, onzichtbare vrienden, boekenvrienden, dierenvrienden, Facebookvrienden, verre vrienden, vrienden voor heel even en vrienden voor altijd.

Tijdens de Jeugdboekenmaand in maart 2019 vieren we de vriendschap in Bibliotheek Sans Souci.

Lees verder
Den Teirling

Den Teirling leest samen

Den Teirling is een mooie plek in Elsene voor volwassenen met een psychische kwetsbaarheid die op zoek zijn naar een daginvulling of gewoon een beetje menselijke warmte en sociaal contact.  Omdat samenlezen zo toegankelijk en verbindend werkt, organiseert Bibliotheek Sans Souci elke vrijdagnamiddag een sessie in Den Teirling.  Elke laatste vrijdag van de maand kan je ons mee aan tafel schuiven in de bibliotheek van 14u30 tot 16u. We lezen dan gedichten, verhalen en fragmenten van romans bij een koffie en zoetigheid.

Lees verder
Samenlezen in Den Teirling

Samenlezen in Bibliotheek Sans Souci

Sinds dit jaar experimenteren we in de bibliotheek met samenlezen.  Samenlezen is het lezen van gedichten, fragmenten van romans en verhalen in een klein groepje met een begeleider.  Samenlezen is er voor iedereen, ook voor wie niet goed kan lezen, nog niet zo goed Nederlands spreekt of een psychische kwetsbaarheid heeft.  We lezen samen elke vrijdag van 14u30 tot 16u in Den Teirling.  De laatste vrijdag van elke maand lezen we samen in de bibliotheek met een warme koffie en zoetigheid.  

We worden in dit traject begeleid door Ilona Plichart.

Lees verder