Veel mensen zitten alleen en zijn klein behuisd in onze gemeente en boeken uitlenen in de bib kan niet meer. Niet getreurd, dit is het ideale moment om digitale collecties te ontdekken! We geven jou hier alvast enkele tips mee. Hou onze

Lees verder

Omwille van het COVID-19, is Bibliotheek Sans Souci gesloten tot nader orde. Hou zeker onze Facebook-pagina en website in de gaten, w…

Lees verder

Wie maakt kans op de Libris Literatuur Prijs?

De shortlist van de Libris Literatuur Prijs is gekend! Op 11 mei wordt bekend welke van deze zes romans de jury als de beste van het afgelopen jaar beschouwt.

 

Lees verder

Jeugdboekenmaand online!

De Jeugdboekenmaand speelt zich in coronatijden online af. Vertelsessies, voorleesuurtjes, digitale prentenboeken en educatieve materialen... Tijd om je te vervelen is er niet!

 

 

Lees verder

Welkom nieuwe bibmedewerkers!

We verwelkomen twee nieuwe bibliotheekmedewerkers in Bibliotheek Sans Souci. We stellen hen graag even aan u voor.

Lees verder

Jeugdboekenmaand en Labland Kunst

De Jeugdboekenmaand valt pas in maart, maar Labland loopt al vooruit. Het thema is dit jaar "Kunst" en dat triggerde ons tot extra creatieve uitlatingen in Labland.

Lees verder

We want your living room!

Op 16 mei 2020 (save the date!) organiseren de Elsense bibliotheken het meertalige huiskamerfestival Living Stories. En daarvoor zijn we nog op zoek naar woonkamers!

Lees verder

Geen boetes meer voor ketjes

Bibliotheek Sans Souci wil zo veel mogelijk drempels weghalen voor kinderen en hun ouders om boeken te lenen in de bibliotheek. Vanaf januari 2020 betekent dat ook dat er voor kinderen onder de 14 jaar geen boetes meer worden aangerekend bij het te laat binnenbrengen van boeken of dvd’s.

Lees verder

Asmara-Addis Literary Festival (In Exile)

27/02 Molièretheater

28/02 Den Teirling

18:30-22:30

Dit is een prachtig literair festival dat ons nauw aan het hart ligt. Geïnitieerd door de Elsense schrijver met Eritrees-Ethiopische roots Sulaiman Addonia wil deze literaire tweedaagse een internationale thuis zijn voor ideeën die vrijlijk kunnen migreren. De literatuur kent immers geen landsgrenzen.  

Verwacht performances, live muziek, boekpresentaties en een boeiend gesprek over liefde en intimiteit – Valentijn is om de hoek – naar voor gebracht door een waaier aan internationale of in Elsene residerende schrijvers en dichters.

Lees verder

Vacature educatief medewerker scholenwerking

Kom jij de scholen- en voorleesuurtjeswerking in Bibliotheek Sans Souci versterken?

 

Lees verder