Congé

In de kijker

De bib gaat op congé

Bibliotheek Sans Souci gaat op verlof van woensdag 29 juli t.e.m. zaterdag 8 augustus. Ook op zaterdag 15 augustus is de bib gesloten. Alle uitgeleende bibliotheekmaterialen worden in deze periode automatisch verlengd.

Lees verder

Bibliotheek Sans Souci heeft een piepklein koertje, dat ondanks de geringe grootte veel mogelijkheden heeft om uit te groeien tot een leuke leesoase. Heb jij groene vingers en heb je zin om dit koertje op te fleuren en te onderhouden? Bekijk dan …

Lees verder
Club

Vacature jobstudent kinderateliers in de bib

Ben je dol op werken met kinderen? Je zoekt bovendien een toffe studentenjob tijdens volgend academiejaar? Lees dan hier zeker verder!

Lees verder
Staycation XL

Staycation XL

Camping, voorleesuurtjes in het park, concerten, streetart, straatvoorstellingen, openluchtcinema...en nog veel meer! Wie zijn staycation in Elsene wil plannen, zal zich niet snel vervelen. Volg Staycation XL op Facebook voor alle up to date informatie!

Lees verder
Bleri Lleshi

Auteurslezing Bleri Lleshi in het park!

Dat we voorleesuurtjes in het park organiseren in de zomervakantie, had je waarschijnlijk al opgemerkt. Maar wist je dat we ook voor volwassenen een fijne parklezing hebben ingepland? Schrijver Bleri Lleshi vertelt je over zijn nieuwste boek 'Wat na corona?'. Filosoof Bleri Lleshi houdt in dit boek een krachtig en inspirerend pleidooi om het roer om te gooien naar een zorgzamere en socialere samenleving. De lezing is gratis, maar inschrijven is verplicht en kan je doen via deze link.
 

Lees verder
1 stad 19 boeken

Wat lees jij deze zomer?

Of je nu thuis geniet van je vakantie of er op uit trekt: lezen is het ideale tijdverdrijf! We schotelen je daarom deze zomer twee leestiplijsten voor. Voor volwassenen is er de Brusselse campagne '1 stad, 19 boeken' en voor de ketjes selecteerde Bib Sans Souci onder de noemer '1 zomer, 9 boeken' zelf één boek voor elke week zomervakantie per leeftijdscategorie. Ontdek al deze supertips op deze pagina.

Lees verder
Inleverbox

De inleverbox is daar!

Jippie, hij is er eindelijk: de langverwachte inleverbox! Hij bevindt zich buiten, voor onze voordeur en zorgt ervoor dat je boeken en dvd’s kan terugbrengen OP GELIJK WELK MOMENT! Dat komt perfect uit, want vanaf woensdag 1 juli vragen we om opnieuw je geleende boeken in te leveren. Ze worden dus niet meer, zoals tijdens de lockdown, automatisch verlengd. Lees zeker hier na hoe je de inleverbox gebruikt.

Lees verder
Terug open

De bib is terug open!

Halleluja, hier hebben velen onder jullie op gewacht! Bibliotheek Sans Souci gaat terug open, vanaf woensdag 10 juni om precies te zijn. Je kan terug langs de boekenrekken struinen op zoek naar fijne leeswaren. Uiteraard zijn er nog een aantal hygiënemaatregelen om in acht te nemen: zo vragen we om alleen te komen, je bezoek kort te houden, handen te ontsmetten en eventueel een mondmasker te dragen. De Take-Away blijft operatief. Lees alles hier nog eens rustig na.

Lees verder
Zomerstage

Zomerstage in de bib

Nog geen opvang voor je kinderen in de laatste week van augustus? En je wil ook graag dat ze zich creatief vermaken, woordspelletjes spelen, ravotten in het park en hun Nederlands nog eens oefenen voor de school opnieuw begint? Zoek niet verder en schrijf hier je ketjes van 7 tot 12 jaar in.

Lees verder
Park stories

Park Stories

Jullie hebben een hele tijd de voorleesuurtjes moeten missen, dus halen we dat in met verhaaltjes in het park! We trekken met onze bakfiets en verteltheatertje langs de gezelligste parken van Elsene en nemen enkele interessante gasten mee. Eén keer is er ook een lezing voor volwassenen: Bleri Lleshi vertelt over zijn nieuwste boek 'Wat na corona?'. Bekijk hier het volledige programma van wat we 'Park Stories' gedoopt hebben en schrijf je snel in!

Lees verder