spijkerschrift

Zomerstage "Alles kan beter" - Typografie

In de laatste week van augustus houden we een zomerstage voor kinderen van 6-12 jaar met als thema 'Alles Kan Beter'. We maken onze eigen 'ex libris', leren Esperanto en ontdekken de Japanse kalligrafie. Een wonderlijke reis doorheen de geschiede…

Lees verder
pw
In de kijker

Poëzieweek 2022

Van 27 januari tot 2 februari vieren we de poëzie, ook in onze bibliotheek. Het thema van de tiende editie is NATUUR en heeft als motto deze woorden van Ramsey Nasr: ‘bloesemingen en overvloed’. We (her)ontdekken de poëzie in de natuur en de natu…

Lees verder

Zot van boeken en altijd al een bibganger geweest? Kom dan ervaring opdoen in onze bibliotheek!

Lees verder
Zomersluiting

Zomersluiting

Opgelet! De twee eerste weken van augustus houden wij een kleine zomerpauze.

Lees verder
Zadenbib

Zadenbibliotheek

De mobiele zadenbib van Elsene

Het idee voor een zadenbib ontstond in 2020 tijdens de lockdown. Op initiatief van een enthousiaste bewoonster en met de steun van de Franstalige en Nederlandstalige bibliotheek, lanceren we een groen initiatief om zaden van kruiden, groenten en bloemen uit te wisselen. Groene ervaringsdeskundige of geïnteresseerde leek: iedereen is welkom om een kijkje te nemen in het diverse aanbod van de zadenbib. Samen maken we de buurt zo biodiverser.

 

Lees verder
riso stage in de bibliotheek
buitenspeeldag logo

Fundels

De bib biedt opnieuw fundels aan! Fundels, dat zijn digitale prentenboeken of eerste lezer-boeken, die meer zijn dan gewoon een boek. Meld je aan via mijnbibliotheek en neem een kijkje in het aanbod. Je kan 7 fundels lenen voor vier weken.

Lees verder
Dubbelinterview

Livestream met Lize Spit (NL) & Aïko Solovkine (FR)

Wegens gekende redenen vervangen we de geplande bibnocturne op vrijdag 20/11 door een online evenement: we streamen live vanuit de bib om 20u het dubbelinterview (NL/FR) met schrijfsters Lize Spit ('Het smelt') en Aïko Solovkine ('Rodéo') op onze Facebook-pagina. Beide schrijfsters zijn zowel qua thematiek als qua succes van hun debuut aan elkaar verwant. Presentator Korneel De Clercq (Radio 1) is de gastheer van dienst.

Je hoeft je niet in te schrijven, het interview verschijnt automatisch op onze Facebook-pagina.

Naar de livestream! (20/11, 20u)

Lees verder
vu

Voorleesuurtjes in oktober

In oktober hebben we weer heel wat fijne voorleesuurtjes voor jou in petto! We vatten ze voor jou hier nog even samen:

- 3/10: Tweetalig peutervoorleesuurtje NL/FR! Bibmedewerker Louise leest in het Nederlands en het Frans voor aan kinderen van 1-4 jaar

- 10/10: Bibmedewerker Erik leest voor in het Nederlands aan kinderen van 4-8 jaar oud. Het thema is: 'Verhalen in alle kleuren & poëzie!"

- 17/10: Tweetalig voorleesuurtje EN/NL! Voorleesvrijwilliger Ati en bibmedewerker Louise lezen voor in het Engels en het Nederlands voor kinderen van 4-8 jaar oud. Omdat dit kadert binnen het event 'Black Literature Matters' vragen we om voor dit voorleesuurtje uitzonderlijk wel in te schrijven. Dat kan via deze link. Wat er nog op het programma staat lees je hier.

- 24/10: Voorleesvrijwilligers Erik en Arsenia lezen voor in het Nederlands voor kinderen van 4-8 jaar oud

- 31/10: Tweetalig voorleesuurtje NL/FR! Bibmedewerker Louise en een collega van de Franstalige bibliotheek BiblioXL lezen voor in het Nederlands en het Frans voor kinderen van 4-8 jaar oud.

Inschrijven is niet nodig en het voorleesuurtje is helemaal gratis! Welkom!

Lees verder