We verwelkomen twee nieuwe bibliotheekmedewerkers in Bibliotheek Sans Souci. We stellen hen graag even aan u voor.

Lees verder

De Jeugdboekenmaand valt pas in maart, maar Labland loopt al vooruit. Het thema is dit jaar "Kunst" en dat triggerde ons tot extra creatieve uitlatingen in Labland.

Lees verder

We want your living room!

Op 16 mei 2020 (save the date!) organiseren de Elsense bibliotheken het meertalige huiskamerfestival Living Stories. En daarvoor zijn we nog op zoek naar woonkamers!

Lees verder

Geen boetes meer voor ketjes

Bibliotheek Sans Souci wil zo veel mogelijk drempels weghalen voor kinderen en hun ouders om boeken te lenen in de bibliotheek. Vanaf januari 2020 betekent dat ook dat er voor kinderen onder de 14 jaar geen boetes meer worden aangerekend bij het te laat binnenbrengen van boeken of dvd’s.

Lees verder

Asmara-Addis Literary Festival (In Exile)

27/02 Molièretheater

28/02 Den Teirling

18:30-22:30

Dit is een prachtig literair festival dat ons nauw aan het hart ligt. Geïnitieerd door de Elsense schrijver met Eritrees-Ethiopische roots Sulaiman Addonia wil deze literaire tweedaagse een internationale thuis zijn voor ideeën die vrijlijk kunnen migreren. De literatuur kent immers geen landsgrenzen.  

Verwacht performances, live muziek, boekpresentaties en een boeiend gesprek over liefde en intimiteit – Valentijn is om de hoek – naar voor gebracht door een waaier aan internationale of in Elsene residerende schrijvers en dichters.

Lees verder

Vacature educatief medewerker scholenwerking

Kom jij de scholen- en voorleesuurtjeswerking in Bibliotheek Sans Souci versterken?

 

Lees verder

Vacature hoofdbibliothecaris

Bibliotheek Sans Souci zoekt een nieuwe hoofdbibliothecaris.

Lees verder

Kleuters krijgen bakfiets vol met boeken

Bibmedewerker Willem brengt vier keer per jaar boekjes rond naar de wijkafdelingen van de Nederlandstalige scholen.

Lees verder

GC Elzenhof goes elsewhere

GC Elzenhof gaat een hele poos dicht voor verbouwingswerken. Een aantal activiteiten zullen daarom in de bibliotheek plaatsvinden.

Lees verder

Schrijf je in en word Samenleesbegeleider!

Houd je van gedichten lezen en mijmeren over poëzie? Dan kan je in de bibliotheek een opleiding volgen om Samenleesbegeleider of vrijwilliger te worden.

Lees verder