Asmara-Addis Literary Festival (In Exile)

27/02 Molièretheater

28/02 Den Teirling

18:30-22:30

Dit is een prachtig literair festival dat ons nauw aan het hart ligt. Geïnitieerd door de Elsense schrijver met Eritrees-Ethiopische roots Sulaiman Addonia wil deze literaire tweedaagse een internationale thuis zijn voor ideeën die vrijlijk kunnen migreren. De literatuur kent immers geen landsgrenzen.

Verwacht performances, live muziek, boekpresentaties en een boeiend gesprek over liefde en intimiteit – Valentijn is om de hoek – naar voor gebracht door een waaier aan internationale of in Elsene residerende schrijvers en dichters.

Bibliotheek Sans Souci zet haar schouders mee onder de tweede festivaldag op 28/02 in Den Teirling. Op het programma, tussen 18:30 en 22:30:

Read-a-thon

Internationale en in Elsene residerende dichters en schrijvers lezen voor uit hun werk in het Tigrinya, Amharisch, Arabisch, Spaans, Somalisch, Pools, Nederlands, Frans, Hebreeuws en Engels.

Met Melat G. Nigussie, Obiageli Okigbo, Astrid Haerens, Amina Jama, Sumia Jama, Julia Galaski, Ivo, Sofie Verraest, Alhadi Adam Agabeldour, Maria Palatine, Mauricio Ruiz, Grazyna Plebanek.

Boeklanceringen: Ethiopië en Eritrea in literair gesprek

Desta Haile, een Brits-Eritrese vocaliste en educatief werker, en Zelly Lisanework, een Brits-Ethiopische dichter, schrijver en kunstenaar, lanceren twee boeken, vers van de persen. Terwijl Desta ‘Alewuna/Alewana Everything We Have’ lanceert (een selectie van gedichten geschreven door haar vader, Reeson Haile, een in Eritrea en internationaal gekende dichter), presenteert Zelly ‘Tikur Engeda: Queer Stories from Ethiopia’ in eigen beheer.

Slaapkamerverhalen en de geest van de kunstenaar: over seks en intimiteit

Dit panelgesprek begint met een uiteenzetting van Nana Darkoa Sekyiamah, medeoprichter van de prijswinnende blog ‘Adventures from the Bedrooms of African Women’, over liefde en intimiteit en eindigt met een panelgesprek bestaande uit kunstenaars, filmmakers, muzikanten en schrijvers die in gesprek gaan over de betekenissen van intimiteit en seks, of deze veranderen als we ze in de kunst in bod laten komen en hoe we onszelf kunnen bevrijden van te nauwe definities. Met Kagiso Lesego Molope, Mariama & Nana Darkoa Sekiamah. Sulaiman Addonia zal het panelgesprek modereren. Erna gaat hij in op vragen uit het publiek.

Deze tweede editie van het Asmara-Addis Literary Festival (In Exile) is mogelijk dankzij de steun van de Gemeente Elsene, Passa Porta, La Cambre, Bibliotheek Sans Souci en het in Engeland gelegen Sawti.

Toegangsprijs: 5€ (cash).

Inschrijven is aangeraden.

Tickets kan je hier reserveren.

Meer info over het festival vind je hier.