Geen boetes meer voor ketjes

Bibliotheek Sans Souci wil zo veel mogelijk drempels weghalen voor kinderen en hun ouders om boeken te lenen in de bibliotheek. Vanaf januari 2020 betekent dat ook dat er voor kinderen onder de 14 jaar geen boetes meer worden aangerekend bij het te laat binnenbrengen van boeken of dvd’s.

Dit wil uiteraard niet zeggen dat kinderen de boeken niet tijdig moeten inleveren. We verwachten nog steeds dat kinderen hun geleende materialen op tijd terugbrengen of verlengen. Ouders blijven dus ook herinneringsmails krijgen en een niet teruggebracht boek moet vergoed worden.

Voor veel kinderen en ouders is de angst voor een boete vaak een reden om niet naar de bib te gaan. Dat hopen we met deze maatregel tegen te gaan.

Kom dus met je kinderen naar de bib en laat een persoonlijke bibkaart voor hen aanmaken. Het lidmaatschap voor kinderen is sowieso gratis en bovendien krijgen baby’s na het aanmaken van een bibkaart een leuk babyboekje cadeau!

Lees hier de nieuwe tarieven en het bibreglement nog even na.

Bekijk hier welke activiteiten we in de aanbieding hebben voor ketjes.

En hier vind je alle nieuwe jeugdboeken terug.