Hoe stil ik mijn literatuurhonger?

Veel mensen zitten alleen en zijn klein behuisd in onze gemeente en boeken uitlenen in de bib kan niet meer. Niet getreurd, dit is het ideale moment om digitale collecties te ontdekken! We geven jou hier alvast enkele tips mee. Hou onze Facebook-pagina en de website in de gaten voor nog meer online literatuur. Je zal versteld staan wat het world wide web aan prachtige literatuur te bieden heeft!

Verschillende auteurs nemen dezer dagen het initiatief om online literatuur te plaatsen. Zo leest Gaea Schoeters fragmenten uit haar lievelingsboeken voor. Op de website van De Standaard publiceert Saskia de Coster een spannend vervolgverhaal. Tijd thuis betekent ook tijd om oude klassiekers te (her)ontdekken, zoals op de website van de Digitale Bibliotheek van de Nederlandse Letteren.

Geef je ogen ook voldoende rust en ontdek de literaire mogelijkheden van de Podcast. Iedereen Leest loodst je in dit artikel door de wondere wereld van boekenbabbels en literatuurpraatjes. Klara-stem Sieglinde Michiel leest op de Instagram-account Lockdownlezen voor uit de Decamerone.

Meer tips volgen!