Jeugdboekenmaand online!

De Jeugdboekenmaand speelt zich in coronatijden online af. Vertelsessies, voorleesuurtjes, digitale prentenboeken en educatieve materialen... Tijd om je te vervelen is er niet!

Iedereen Leest lanceerde vandaag het Jeugdboekenweek-YouTube-kanaal. Daar staan al enkele absolute pareltjes van vertelsessies. Bekijk zeker eens het verhaaltje van Dimitri Leue en Tom Schoonooghe. En verdwaal maar door de rest!

Cultuurconnect liet weten dat iedereen tijdens de coronacrisis gratis Fundels kan gebruiken. Fundels is een app waar je digitale AVI- en prentenboeken kan bekijken. Je speelt er ook spelletjes of bouwt een theaterstuk op basis van de verhaaltjes. Hoe ga je hiervoor te werk?

1/ Download de Fundels-app

2/ Klik op ‘Doorgaan zonder aanmelden’

3/ De 15 boekjes verschijnen bovenaan in het catalogusscherm onder ‘Jouw collectie’

4/ De boekjes zijn beschikbaar tot 3 april. Veel lees- en speelplezier!

De Labland-animatie van Bibliotheek Sans Souci bieden we nu aan op onze sociale media. De kunstige marionetten van Henri Matisse, Camille Claudel en Jackson Pollock zijn ideaal voor ouders die hun kroost de komende weken moeten entertainen. Op onze Facebook-pagina vindt je de 'printables' en lees je hoe je met de marionetten aan de slag gaat. En zoek eens op de hashtag #jeugdboekenweekonline voor nog meer leuke tips!

Hou verder onze sociale media en de website in de gaten, want we laten deze weken ons digitaal aanbod op je los en gidsen je door online literaire schatkamers!