Zadenbibliotheek

De mobiele zadenbib van Elsene

Het idee voor een zadenbib ontstond in 2020 tijdens de lockdown. Op initiatief van een enthousiaste bewoonster en met de steun van de Franstalige en Nederlandstalige bibliotheek, lanceren we een groen initiatief om zaden van kruiden, groenten en bloemen uit te wisselen. Groene ervaringsdeskundige of geïnteresseerde leek: iedereen is welkom om een kijkje te nemen in het diverse aanbod van de zadenbib. Samen maken we de buurt zo biodiverser.

Zadenbib

Nieuwsgierig?

Kom dan eens naar één van onze Seed Swaps, een tweemaandelijks evenement waarbij je zaden kan uitwisselen met andere bewoners. Neem gerust een zakje mee, in ruil vragen we om de zaden te oogsten en een deel terug te schenken aan de bib. Zo is de mobiele zadenbib nooit leeg en kan iedereen ervan genieten.

Een bib op wieltjes!

Onze mobiele zadenbib gaat ook op uitstap om op locatie groene workshops te geven. Denk maar aan thema's als zaaien, bijenteelt, een stadmoestuin, wilde kruiden, bewaartechnieken voor groenten, theesoorten,...
Binnenkort vind je het complete programma hier terug!

Wil je meehelpen?

Fantastisch! Stuur dan een mailtje naar maren.moreau@elsene.brussels en cecile.gilquin@gmail.com