Poëzieweek 2023 - logo

 

De 11de Poëzieweek viert vriendschap

Vrienden steunen, lachen, luisteren, beleven, inspireren. Vrienden zijn een essentieel deel van wie we zijn en worden. Ook poëzie kan je vriend zijn. Gedichten helpen ons om vreugde en verdriet te delen, om die gevoelens een plaats te geven waarvoor je zelf geen woorden hebt.

Poëzieweek 2023 is een initiatief van Poëziecentrum en start zoals altijd op Gedichtendag, donderdag 26 januari 2023, en loopt t.e.m. woensdag 1 februari 2023. In 2023 schrijven Hester Knibbe en Miriam Van hee het Poëziegeschenk met als titel Er staat te gebeuren. Het resultaat kun je lezen vanaf 26/01/2023, door een Poëziegeschenk te bemachtigen via jouw deelnemende boekhandel. 

Ontdek poëzie van Outspoken in de bib!

Ken jij Outspoken al? Dit dichterscollectief ontstond in het Vlaams-Afrikaans Huis Kuumba in Elsene. Elke maand organiseren zij er Kuumba Outspoken: avonden waarop het podium klaar staat voor iedereen die graag zijn poëzie, slam poetry of spoken word talent wil tonen. Tijdens de Poëzieweek versieren zij het raam van de bibliotheek met een gezamenlijk gedicht en aan de balie krijg je een kaartje mee met hun gedichten in het Nederlands, Frans en Engels. 

 

outspoken