Volwassenen

Bibliotheek Sans Souci is een plek waar iedereen welkom is. Gelijk welke taal je spreekt, wat je achtergrond, je huidskleur, je gender, je land van oorsprong of je seksuele geaardheid is; wees welkom zonder zorgen. In onze bibliotheek vind je voornamelijk romans en informatieve boeken in het Nederlands, maar ook boeken in het Engels, Duits, Spaans, Italiaans en Portugees. Ontdek ook onze fijne activiteiten.

Living Stories

Living Stories

Levendige literatuur op locatie

We creëren een intieme woonkamer op locatie: van dakterras tot parkje, van bibliotheek tot living. Jong of oud? Boekenverslinder of literaire leek? Kom proeven van welgemikte woorden en laaf jezelf aan verslavende verhalen.

Samenlezen

In samenwerking met Den Teirling

Samenlezen, dat is samen met andere mensen een gedicht, een fragment of volledig verhaal lezen, erover praten, mijmeren, genieten. Zo kan literatuur verbinden.

Podcast

wandeling

Beluister onze interviews

Van een audiowandeling in Elsene met Sulaiman Addonia over een dubbelinterview met schrijvers Thomas Gunzig en Josse De Pauw tot een gesprek met literair vertaler Marijke Arijs. Ontdek onze literaire podcast 'Living Stories', naar analogie met onze evenementen.

Luister hier via Apple Podcasts.

Luister hier via Spotify.

Luister hier via Soundcloud.

Leesclub

living

Een boekbabbel met hapje en drankje

Occasioneel organiseren we een leesclub. Zo praatten we naar aanleiding van de zomercampagne 1 Stad 19 Boeken over 'Deuntje' van Eduardo Halfon en 'Liefde in de grote stad' van Sang Young Park. 

Blijf jij graag op de hoogte van onze leesclub of organiseer je er zelf graag één bij ons in de bibliotheek? Stuur dan een mailtje naar maren.moreau@elsene.brussels of kom eens langs in de bib.

1 Stad 19 Boeken

1s19b

Leesinspiratie nodig tijdens de zomer?

Elke zomer zetten de Brusselse bibliotheken 19 topboeken in de kijker, zorgvuldig geselecteerd door 19 Brusselaars met een liefde voor lezen. Geniet van de zinnen en neem ze mee naar huis, naar je favoriete leesplek in de stad of naar verre oorden.