Ketjes

 

Boeken vol prachtige verhalen en tekeningen, avontuurlijke strips, boeken waarin je alles te weten komt, luisterspelen en liedjes ... maar ook een heuse club, voorleesuurtjes in verschillende talen en tafels vol leuke activiteiten. Bibliotheek Sans Souci is een waar boekenparadijs voor kinderen.

Boekstart

Boekstart logo

Tijd voor de kleintjes!  Baby's houden van boekjes ... om gelezen te worden, om in te bladeren, om de oogjes uit te kijken, om in te bijten.  Maar bovenal houden baby's van samen zijn met mama, papa, oma, opa, ... en daarom is samen boekjes lezen het leukste kwartiertje van de dag.

Boekstart is een initiatief van Iedereen Leest.

Bekijk zeker ook onze voorleesuurtjes, met een speciaal programma voor baby's elke 1e zaterdag van de maand ! 

Voorleesuurtjes

Louise leest voor

Iedere zaterdag om 11u vertellen de voorlezers van Bibliotheek Sans Souci je de mooiste, leukste of spannendste verhalen. Zij doen dat in de talen die ze machtig zijn, meestal in het Nederlands, maar ook in het Spaans, Engels of een andere taal.

Lezen zonder zorgen

voorleesbuddy

Jouw leesbuddy helpt je met lezen

Kan jij wat hulp gebruiken bij het lezen? Heb je een superspannend boek gezien maar zijn de woorden nog wat moeilijk? Onze leesbuddy's zijn er voor je! 

Jeugdboekenmaand

jbm sport en spel

In maart 2024 is het thema van de Jeugdboekenmaand 'Sport en spel'. Het worden weken van plezier maken en doorzetten, van verbeelden en sterk worden! Want spelen en bewegen zijn goed voor je. En wat is lezen anders dan gymnastiek voor je hoofd en je hart?

De bib organiseert verschillende auteurslezingen voor scholen én een creatieve activiteit voor het groot publiek. Binnenkort meer info!

De Jeugdboekenmaand is een initiatief van Iedereen Leest.

 

1 Zomer, 9 Boeken

1z9b

De mooiste jeugdboeken voor tijdens de grote vakantie

Weet je niet wat lezen deze zomer? Ga naar jouw lokale Brusselse bibliotheek en ontdek een zomerse collectie van boeken voor peuters tot tieners!