Voor ketjes

Boeken vol prachtige verhalen en tekeningen, avontuurlijke strips, boeken waarin je alles te weten komt, luisterspelen en liedjes ... maar ook een heuse club, voorleesuurtjes in verschillende talen en tafels vol leuke activiteiten. Bibliotheek Sans Souci is een waar boekenparadijs voor kinderen.

Boekstart

DIY stoffen babyboekje

Tijd voor de kleintjes!  Baby's houden van boekjes ... om gelezen te worden, om in te bladeren, om de oogjes uit te kijken, om in te bijten.  Maar bovenal houden baby's van samen zijn met mama, papa, oma, opa, ... en daarom is samen boekjes lezen het leukste kwartiertje van de dag.

Voorleesuurtjes

Voorleesuurtje met Arsenia

Tijdelijk geannuleerd

Iedere zaterdag om 11u vertellen de voorlezers van Bibliotheek Sans Souci je de mooiste, leukste of spannendste verhalen. Zij doen dat in de talen die ze machtig zijn, meestal in het Nederlands, maar ook in het Spaans, Engels of een andere taal.

Club Sans Souci

Robots bouwen, 3D-printen, een digitaal stripverhaal maken... In de woensdagnamiddagateliers van Club Sans Souci doen we het allemaal.

Jeugdboekenmaand

Wij vieren feest! In maart 2021 staat de bibliotheek helemaal in teken van Jeugdboekenmaand. En het thema dit jaar is feest! Er komt een Frietkanon, Wauter Mannaert leest voor in de klassen en leerlingen werken in een heuse workshop over rond feest. E nontdek zeker onze meest feestelijke boeken in de bibliotheek. 

De Jeugdboekenmaand is een initiatief van Iedereen Leest.

Labland

Tijdelijk geannuleerd

Labland haalt de boeken uit de rekken en brengt ze tot leven op de werktafels in de bib. Daar kunnen kinderen met hun ouders tijdens de openingsuren van de bibliotheek creatief of speels aan de slag gaan.

Schaakclub

Tijdens de verbouwingswerken van GC Elzenhof strijkt een heuse schaakclub voor kinderen neer in onze bib. Schaken is het meest educatieve spel dat er bestaat. Naast de pret van het competitieve spel is er de sportiviteit, leren winnen en verliezen, je concentreren en analyseren.

Brussels Reads Aloud & Voorleesweek

Brussels Reads Aloud is de Voorleesweek in Brussel. Dan lezen voorleesvrijwilligers in alle Brusselse bibliotheken voor in andere talen dan het Nederlands.