Voor ketjes

Boeken vol prachtige verhalen en tekeningen, avontuurlijke strips, boeken waarin je alles te weten komt, luisterspelen en liedjes ... maar ook een heuse club, voorleesuurtjes in verschillende talen en tafels vol leuke activiteiten. Bibliotheek Sans Souci is een waar boekenparadijs voor kinderen.

Boekstart

Boekstart

Tijd voor de kleintjes!  Baby's houden van boekjes ... om gelezen te worden, om in te bladeren, om de oogjes uit te kijken, om in te bijten.  Maar bovenal houden baby's van samen zijn met mama, papa, oma, opa, ... en daarom is samen boekjes lezen het leukste kwartiertje van de dag.

Boekstart is een initiatief van Iedereen Leest.

Bekijk zeker ook onze voorleesuurtjes, met een speciaal programma voor baby's elke 1e zaterdag van de maand ! 

Voorleesuurtjes

Kamishibai

Iedere zaterdag om 11u vertellen de voorlezers van Bibliotheek Sans Souci je de mooiste, leukste of spannendste verhalen. Zij doen dat in de talen die ze machtig zijn, meestal in het Nederlands, maar ook in het Spaans, Engels of een andere taal.

Club Sans Souci

Club Sans Souci

Zit jij vaak met je neus in de boeken maar steek je ook graag de handen uit de mouwen? Word lid van Club Sans Souci!

Jeugdboekenmaand

https://www.handmademonsters.com/books/index.html

In maart 2022 is het thema voor Jeugdboekenmaand 'Helden en schurken'. We hebben het over helden en antihelden, idolen en iconen, schurken en schelmen. Over goed en kwaad en de grijze zone ertussenin. Over helden die soms schurken worden en omgekeerd. Over alledaagse heldinnen zoals oma's maar ook over de avonturen van moedige ridders en sluwe schurken.

De Jeugdboekenmaand is een initiatief van Iedereen Leest.

Afbeelding door Mark Borgions (koning odysseus)