Voor leerkrachten

Leerkrachten ondersteunen we graag waar we kunnen.  Bekijk op deze pagina hoe je een rondleiding kan aanvragen, rond welk thema de Jeugdboekenweek dit schooljaar draait of wat het verschil is tussen een leerkrachtenkaart en een klaskaart. Tot in de bib?

Leerkrachtenkaart versus klaskaart

Leerkrachtenkaart

Vraag naar deze speciale bibliotheekkaart aan de balie. Met deze kaart kun je in totaal 30 materialen lenen, die je 3 weken kunt bewaren. Je kunt deze materialen ook een keer verlengen. Een lerarenkaart kost 2,5 euro.

 

Klaskaart


Een klaskaart is een speciale kaart voor de klas. De leerkracht bewaart de klaskaart en neemt deze altijd mee bij een bezoek aan de bibliotheek. Als boeken verloren gaan of beschadigd raken, is de school hiervoor verantwoordelijk.


Aan een klaskaart zijn speciale voorwaarden verbonden:

  • De klas kan de boeken of dvd's 6 weken lang uitlenen. Je kan deze materialen nog één keer verlengen.
  • De klas kan 40 boeken of dvd's uitlenen.
  • De klas moet geen leengeld of boetes betalen.
  • De klas kan alleen materiaal lenen van de jeugdafdeling.


De klaskaart kan eenvoudig bij de balie worden aangevraagd en is volledig gratis.

Uitlenen of terugbrengen

Klasbezoek

Boeken uitlenen of terugbrengen zonder een verzoek kan steeds tijdens de openingsuren van de bibliotheek.
Wil je buiten de openingsuren van de bib boeken lenen voor de klas of opnieuw binnenbrengen? Dat is mogelijk! Hiervoor moet je  wel eerst bellen om het tijdstip te verifiëren op 02 / 515.64.50.

Bakfietsbib

Misschien heb je het al in de straten van Elsene of in de bibliotheek gezien? Bibliotheek Sans Souci heeft een bakfiets ... vol met boeken voor peuters en kleuters ... en komt op aanvraag bij uw kleuterschool of kinderdagverblijf langs. Stuur een e-mail naar Willem.Vandendriessche@elsene.brussels of bel 02 / 515.64.50 en onze bibwerker Willem fietst met zijn bakfiets, gevuld met boeken, naar de klas.

Een rondleiding aanvragen

Ten zeerste aan te raden op het begin van het schooljaar, maar mogelijk doorheen heel het jaar: een rondleiding op maat aanvragen in de bib! De leerlingen leren op een speelse manier de bibliotheek kennen. Mogelijke invullingen van een rondleiding kunnen zijn:

- een zoektocht en een kamishibaiverhaaltje voor kleuters en leerlingen van het eerste leerjaar

- aan de slag met de materialen van de Leesdoos voor leerlingen van het tweede t.e.m. het vijfde leerjaar

- een bibliotheekspel voor leerlingen van het zesde leerjaar en de eerste graad van het middelbaar

- ...

Hoe aanvragen? Stuur een mailtje met jouw vraag naar Eva, de educatief medewerker van onze bib: Louise.dujardin@elsene.brussels of bel 02515/64.53

Heb je zelf ideeën voor een leesproject, een auteurslezing, een workshop... We horen het graag!