Voor leerkrachten

Leerkrachten ondersteunen we graag waar we kunnen.  Bekijk op deze pagina hoe je een klasbezoek kan boeken of wat het verschil is tussen een leerkrachtenkaart en een klaskaart.

Leerkrachtenkaart versus klaskaart

Leerkrachtenkaart

Vraag naar deze speciale bibliotheekkaart bij de receptie. Met deze kaart kun je in totaal 30 materialen lenen, die je drie weken kunt bewaren. Je kunt deze materialen ook een keer verlengen. Voor leraren geldt het reductiepercentage van € 2,50.

 

Klaskaart


Een klaskaart is een speciale kaart voor de klas. De leerkracht bewaart de klaskaart en neemt deze altijd mee bij een bezoek aan de bibliotheek. Als boeken verloren gaan of beschadigd raken, is de school hiervoor verantwoordelijk.


Aan een klaskaart zijn speciale voorwaarden verbonden:

  • De klas kan de boeken twee maanden lang uitlenen en ander materiaal (CD, DVD en CD-ROM) gedurende twee weken.
  • De klas kan 35 boekmaterialen en 5 niet-boeken lenen.
  • De klas moet geen leengeld of boetes betalen.
  • De klas kan alleen materiaal lenen van de jeugdafdeling.
  • Geen van de materialen kan worden vernieuwd.


De klaskaart kan eenvoudig bij de receptie worden aangevraagd en is volledig gratis.

Met de klas naar de bib

Klasbezoek

Boeken uitlenen of terugbrengen zonder een verzoek kan steeds tijdens de openingsuren van de bibliotheek.
Wil je buiten kantooruren boeken lenen voor de klas of opnieuw binnenbrengen? Dat is mogelijk! Hiervoor moet je best wel eerst bellen om het tijdstip te verifiëren op 02 / 515.64.50.

bakfietsbib

bakfietsbib

Misschien heb je het al in de straten van Elsene of in de bibliotheek gezien? Bibliotheek Sans Souci heeft een bakfiets ... vol met boeken voor peuters en kleuters ... en komt op aanvraag bij uw kleuterschool of kinderdagverblijf langs. Stuur een e-mail naar bibliotheek@elsene.brussels of bel 02 / 515.64.50 en onze baliewerker Willem fiets met zijn bakfiets, gevuld met boeken, naar de klas.

Haal je lerarenkaart af in de bib

leerkrachtenkaart

Tot 30 juni vinden leerkrachten die in Elsene wonen hun lerarenkaart bij ons in de bib.  Check even onze openingsuren en vraag ernaar aan de balie!

Maak gebruik van je bezoek om kennis te maken met de bibliotheek.  Leerkrachten krijgen op vertoon van hun lerarenkaart een bibliotheekkaart aan 2,50 EUR i.p.v. 5 EUR per jaar.