Voor wie Nederlands leert

De bibliotheek is een fantastische plek voor wie Nederlands leert.  Je vindt er cursussen, eenvoudige leesmaterialen, de wablieftkrant, ... maar ook een gezellige plek om te studeren en iemand aan de balie die je graag verder helpt met je vragen.  

Boeken om Nederlands te leren

In de bibliotheek vind je veel boeken om Nederlands te leren. Er zijn oefenboeken met grammatica of spelling. Maar je kan in de bibliotheek ook 'Wablieft' lezen, een krant in gemakkelijk Nederlands. Of neem een leesboek in gemakkelijk Nederlands mee naar huis.

Babbelut-conversatietafels

Tijdelijk online

Iedere donderdag van 18.00 tot 20.30 uur kan je deelnemen aan de Babbelut-conversatietafels in Bibliotheek Sans Souci. Het onderwerp van het gesprek kies je zelf. Een Nederlands­talige vrijwilliger begeleidt het gesprek. De conversatietafels zijn gratis. Inschrijven is niet nodig.

Info en inschrijven cursus Nederlands

Op dinsdagnamiddag van 14-16u en 17-18u30 kan je je in Bibliotheek Sans Souci inschrijven voor een cursus Nederlands. Medewerkers van Huis van het Nederlands Brussel nemen dan een test van je af. Opgelet: de bibliotheek is dan gesloten, je kan op dinsdagen dus geen boeken meenemen of terugbrengen!

Allez NL

Allez, allez! Kom en oefen je Nederlands op 'Allez:NL' — een hele dag, overal in Brussel.

Samen lezen, journalist worden, klimmen, acteren, reanimeren, zingen, rappen, film kijken en babbelen, babbelen, babbelen.

Op 28 november organiseren meer dan 50 Brusselse organisaties, zoals Bibliotheek sans Souci, gratis activiteiten voor jou.

Klik hier voor meer informatie en om in te schrijven.