Voorlees Uurtjes + Café-O-Lait

Kinderen zijn dol op voorlezen!  Onze voorleesvrijwilligers halen dan ook alles uit de kast om kleine luisterbeesten een topvoorleesuurtje te bezorgen!  In het najaar 2019 verwelkomen we bovendien Café-O-Lait in onze bib, de ouder-kindcafés van GC Elzenhof. Ontdek hieronder het volledige programma van voorleesmomenten en activiteiten voor de allerkleinsten op zaterdagvoormiddag.

Voorleesuurtjes

Onze voorleesuurtjes starten elke zaterdag om 11u.

Iedere tweede en vierde zaterdag van de maand leest voorlezer Erik voor in het Nederlands voor 4-8-jarigen.

Iedere eerste, derde (en vijfde) zaterdag van de maand zijn er meertalige voorleesuurtjes voor 4-8-jarigen.

Kom langs met je kind en geniet van de verhalen!

Wil je graag voorleesvrijwilliger worden? Stuur een mail naar bibliotheek@elsene.brussels of geef een seintje aan de balie.

Café-O-Lait in de bib

Tijdens de verbouwing van GC Elzenhof vinden de ouder-kindcafés Café-O-Lait plaats in de bibliotheek. Kom met je baby, peuter of kleuter naar de bib, drink een kopje koffie en ontmoet andere ouders. Op iedere Café-O-Lait-voormiddag (10.00-12.00 u.) zijn er activiteiten, workshops of voorleesmomenten voor de allerkleinsten. Inschrijven is niet nodig en de activiteiten zijn volledig gratis.

Programma najaar 2019

Zaterdag 14/09: Voorleesuurtje Nederlands met Erik (4-8j). Thema: Wij bijten de spits af.

Zaterdag 21|09:   Creaworkshop (1-3j) & Krababouchacha! En andere kietel-, kriebel-, en krabbel-verhalen (4-6j)

Astrid Cerckel & Schrijver-Verteller Jo Breda

Zaterdag 28/09: Voorleesuurtje Nederlands met Erik (4-8j). Thema: We kapen de balie. Kom verkleed als piraat.

Zaterdag 05/10: Musiceren met baby’s (6m-1,5j) & Voorleesuurtje Engels (4-8j)

De Muziekboom Vzw

Zaterdag 12/10: Voorleesuurtje Nederlands met Erik (4-8j). Thema: De woorden waaien weg.

Zaterdag 19/10: Move-Baby-Move (6m-2j) & Creaworkshop: we maken denkbeeldige landkaarten & voorleesuurtje Spaans (4-8j)

Babette Biehne & June Laka

Zaterdag 26/10: Voorleesuurtje Nederlands met Erik (4-8j). Thema: Walpurgisnacht. Kom verkleed als heks.

Zaterdag 9/11: Voorleesuurtje Nederlands met Erik (4-8j). Thema: We dichten.

Zaterdag 16/11: Digitale vertelkiosk (3-10j) & Marokkaans voorleesuurtje (4-8j).

Zaterdag 23/11: Voorleesuurtje Nederlands met Erik (4-8j). Thema: Kei-goeie verhalen!

Zaterdag 30/11: Musiceren met peuters (1,5-3j) & Voorleesuurtje Italiaans (4-8 jaar)

De Muziekboom Vzw

Zaterdag 7/12: Voorleesuurtje Nederlands met Erik (4-8j). Thema: De sint zit vast in de bib!

Zaterdag 14/12: Ouder-kind-yoga (6w-6m) & Kerst-knutsel-workshop (1-3j) & Voorleesuurtje  Duits (4-8j)

Karolien De Prez (Yoga Brussels) & Florence Wéry

Zaterdag 21/12: Voorleesuurtje Nederlands met Erik (4-8j). Thema: Verrassing! Breng een cadeautje mee voor Erik.