Voorlees Uurtjes + Café-O-Lait

Kinderen zijn dol op voorlezen!  Onze voorleesvrijwilligers halen dan ook alles uit de kast om kleine luisterbeesten een topvoorleesuurtje te bezorgen!  In het voorjaar 2020 verwelkomen we bovendien Café-O-Lait in onze bib, de ouder-kindcafés van GC Elzenhof. Ontdek hieronder het volledige programma van voorleesmomenten en activiteiten voor de allerkleinsten op zaterdagvoormiddag.

Voorleesuurtjes

Onze voorleesuurtjes starten elke zaterdag om 11u.

Iedere tweede en vierde zaterdag van de maand leest voorlezer Erik voor in het Nederlands voor 4-8-jarigen.

Iedere eerste, derde (en vijfde) zaterdag van de maand zijn er meertalige voorleesuurtjes voor 4-8-jarigen.

Kom langs met je kind en geniet van de verhalen!

Wil je graag voorleesvrijwilliger worden? Stuur een mail naar bibliotheek@elsene.brussels of geef een seintje aan de balie.

Café-O-Lait in de bib

Tijdens de verbouwing van GC Elzenhof vinden de ouder-kindcafés Café-O-Lait plaats in de bibliotheek. Kom met je baby, peuter of kleuter naar de bib, drink een kopje koffie en ontmoet andere ouders. Op iedere Café-O-Lait-voormiddag (10.00-12.00 u.) zijn er activiteiten, workshops of voorleesmomenten voor de allerkleinsten. Inschrijven is niet nodig en de activiteiten zijn volledig gratis.

Programma voorjaar 2020

25/01 Voorleesuurtje Nederlands met Erik, thema “Kikkers, konijnen en krekels”(4-8 jaar)

1/02 Move-baby-move (6m-2j), creaworkshop (4-6 jaar) en voorleesuurtje (4-8 jaar)

8/02 Voorleesuurtje Nederlands met Erik, thema “Lekker, lekker, lekker” (4-8 jaar)

15/02 Creaworkshop “Ons puzzelstukje in de buurt” (0-12j) en voorleesuurtje (4-8 jaar)

22/02 Voorleesuurtje Nederlands met Erik, thema “Carnaval-voorleesparty – kom verkeerd!” (4-8 jaar)

7/03 Jeugdboekenweek thema “Kunst”, creaworkshop en voorleesuurtje (4-8 jaar)

14/03 Voorleesuurtje Nederlands met Erik, thema “Waarom, wanneer en hoe?”  (4-8 jaar)

21/03 Musiceren met peuters (1-3 j), workshop “Kunstige boekjes: zines” (4-6j) en voorleesuurtje (4-8 jaar)

28/03 Voorleesuurtje Nederlands met Erik, thema “Verhalende stenen” (4-8 jaar)

11/04 Voorleesuurtje Nederlands met Erik, thema “April, april – zit een kikker in je bil” (4-8 jaar)

25/04 Voorleesuurtje Nederlands met Erik, thema “Chillen met onze ouders” (4-8 jaar)

2/05 Workshop ‘Rolletje Rol’ (2,5-4j), creaworkshop (4-6j) en voorleesuurtje (4-8 jaar)

9/05 Voorleesuurtje Nederlands met Erik, thema “Wie ben ik, wie ben jij, wie zijn wij? (4-8 jaar)

16/05 Living Stories huiskamerfestival – schrijf je in via elsene.bibliotheek.be!

23/05 Musiceren met kleuters (4-6j) en voorleesuurtjetalensoep Nederlands – Deutsch – Français – English (4-8 jaar)

13/06 Voorleesuurtje Nederlands met Erik, thema “Vertel mij wat – je lievelingsverhaal!” (4-8 jaar)

27/06 Voorleesuurtje Nederlands met Erik, thema “We zijn er bijna” (4-8 jaar)