Vrijwilligers

De bibliotheek kan rekenen op een groep fantastische vrijwilligers. Zij lezen voor, staan klaar tijdens ons literair festival Living Stories en kaften onze boeken.

Ben je ook geïnteresseerd om mee na te denken over de collecties in de bib? Wil je graag als voorleesvrijwilliger aan de slag? Of misschien heb je een uniek idee voor een boekenclub? Lees dan vooral hieronder verder!

Onze fantastische vrijwilligers

Wij kunnen elk jaar rekenen op onze fantastische vrijwilligers. Niet enkel helpen zij ons met logistieke zaken zoals boeken kaften, of lezen zij verhalen voor. Zij denken ook mee na over de werking en toekomst van de bib. Zonder hen, geen bib Sans Souci.

vrijwilligers tijdens het vrijwilligersontbijt
De vrijwilligers tijdens ons jaarlijks vrijwilligersontbijt
voorleesvrijwilliger Erik
Elke tweede en vierde zaterdag begeestert voorlezer Erik de kinderen met knotsgekke verhalen
Vrijwilligers

VACANT VRIJWILLIGERSWERK

Onze vrijwilligers zijn het kloppend hart van de bibliotheek. Jaarlijks organiseren we twee ontmoetingsmomenten (meestal een bibbrunch) om elkaar te leren kennen en ervaringen uit te wisselen. Heb je interesse om als vrijwilliger in de bib aan de slag te gaan? Mail ons dan op bibliotheek@elsene.brussels en dan maken we snel een afspraak!

VACANT VRIJWILLIGERSWERK:

VOORLEZER - EDUCATIEF BEGELEIDER

Je bent heel goed met kinderen en wil je passie voor verhalen vertellen en kinderboeken vooral met hen delen? Je bent er op gebrand om ieder kind bij een uitgekiend verhaal te betrekken? Misschien ben je ook heel creatief en wil je na het verhaaltje een animatie uitwerken voor de kinderen of meehelpen bij ateliers of stages?

BOEKENCLUB OPSTARTER

Loop je al jaren met het idee om een boekenclubje op te starten, met een paar vrienden of misschien wel openbaar? Of heb je al een boekenclub en zoek je een geschikte locatie om samen te komen? Heb je het gat in de markt van de boekenclubs gevonden (over anti-racisme, feminisme of - wie weet - een meertalig boekenclubje waarin iedereen het boek in z'n eigen taal leest?). Bibliotheek Sans Souci wil jou graag logistiek ondersteunen!

BOEKEN-AAN-HUIS BEZORGER

Zie jij de maatschappelijke meerwaarde van boeken aan huis te bezorgen bij mensen met een beperkte mobiliteit? Heb je zin om een babbeltje te slaan met de mensen en hen maandelijks van nieuwe boeken te voorzien?

HUISKAMERS GEZOCHT

In het kader van de Living Stories-evenementen zijn we op zoek naar mensen uit de buurt van de bib die hun huiskamer willen openstellen voor voorleesuurtjes, auteurslezingen etc. op locatie.

WAT HEBBEN WIJ TE BIEDEN?

Een leuke ervaring in samenwerking met een klein maar fijn bibliotheekteam. Een bijzondere lenerskaart met extra voordelen. Boeken boeken boeken! Mogelijkheid tot opleidingen volgen. En bakken dankbaarheid en voldoening, dat bovenal!